Çanakkale Zaferi’nin 108’ünci yılına yakışan kutlama

Çanakkale Zaferi’nin 108’ünci yılına yakışan kutlama

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'nci yılı dolayısıyla Büyükçekmece'de anma ve kutlama törenleri düzenlendi.

 

İlk tören Büyükçekmece Belediyesi’nin Çanakkale zaferinin 108'nci yılı münasebetiyle Çanakkale Geçilmez 100'ncü Yıl Anıtı önünde yapıldı.


Çanakkale şehitliğinden toprak getirildi

 

Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçmiş dönem milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Nejat Durmuş, Demokrat Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Gülay Ezibay, belediye meclis üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üç gün önce Büyükçekmece’den Çanakkale’ye giden 100 bisiklet sporcusunun Çanakkale Şehitliği’nden getirdikleri toprak, Çanakkale 100. Yıl Anıtı’ndaki barışın simgesi olan zeytin ağacının toprağıyla buluşturuldu.

“Cumhuriyetin temelinin atıldığı kahramanlık destanıdır”


Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle anarak şöyle konuştu: “Çanakkale bir destandır. Ya yok olacaktık ya da var olacaktık. Yarbay Mustafa Kemal diye bir Osmanlı askeri Çanakkale de bir kahramanlık destanı yazıyor ve dünyadaki bütün savaşların yanında o altın harflerle yazılıyor. Dünya tarihine çünkü tek bir devletle, iki devletle, üç devletle, dört devletle savaşmıyor. Dünya ile savaşıyor o günkü şartlarda. O günkü imkanlarla. Bunu hepimiz biliyoruz. Ruhları şad olsun. Çanakkale destanı deniz savaşıyla kara savaşıyla esas itibariyle Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir savaş, kahramanlık destanıdır.”

Törende Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engellei İzci Kulübü’nün seslendirdiği Çanakkale Oratoryosu duygu dolu anların yaşattı.

 

Resmi törene katılım yoğundu

 

Büyükçekmece’de Cumhuriyet Meydanı’nda ise resmi tören gerçekleşti. Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Albay Ümit Genez ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Zurnacı’nın katılımıyla gerçekleşen tören Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören son buldu. Törene Büyükçekmece halkı yoğun katılım gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.