CANAN KAFTANCIOĞLU:  BİR GECE YARISI OPERASYONUYLA YIKILDI

CANAN KAFTANCIOĞLU: BİR GECE YARISI OPERASYONUYLA YIKILDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakol binasının yıkıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakol binasının yıkıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Kaftancıoğlu “Bugün İstanbul çok acı bir güne uyandı. Şu arkamda gördüğünüz tarihi Kasımpaşa Divanhane Karakolu bir gece yarısı operasyonu ile yıkıldı ne yazık ki” dedi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da “Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolunu devlet kurumlarının el birliğiyle yıkmasından kurtaramadık” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakolu binası yıkımı ile ilgili başlattığı girişimler sonuç vermedi. Hilti ve ağır iş makinaları ile başlatılan yıkım nedeniyle İBB ekipleri, şubat ayında tarihi yapıya giderek tutanak tutmuş ve yıkımı durdurmuşlardı. İBB daha sonra Koruma Kurulu’na başvurarak yıkımın durdurulmasını ve iptalini istemiş ancak Koruma Kurulu aldığıözgün malzemelerin korunduğunu belirterek yıkımın devam etmesine karar vermişti.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Tarihi Divanhane Karakolu'nun tamamen yıkıldığını ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter Hesabından duyurdu. Kaftancıoğlu şunları ifade etti:

“Bugün İstanbul çok acı bir güne uyandı. Şu arkamda gördüğünüz tarihi Kasımpaşa Divanhane Karakolu bir gece yarısı operasyonuyla yıkıldı ne yazık ki. Ve bugünlerde bu gece yarısı operasyonlarını ne kadar sık görüyoruz. Gece yarısı operasyonlarıyla kararnameler çıkartılıyor, gece yarısı operasyonlarıyla insanlar görevden alınıyor, gece yarısı operasyonlarıyla tarihi Kasımpaşa Divanhane Karakolu'nun yıkıldığı acı haberini aldık. Abdülaziz döneminde yapılan hakikatten de İstanbul’un önemli tarihi mirası olan karakol Ulaştırma Bakanlığı tarafından yol yapacağız bahanesiyle ne yazık ki yıkıldı. Koruma Kurulunun kararında yolun değişmiş olmasına rağmen. Ve biliyoruz ki bir çok uluslararası büyük projelerde tarihi kültürel dokuya saygı gereği kocaman kocaman projeler yer değiştirirken doğayı ve kültürü korumak için bizim ülkemizde AKP iktidarında İstanbul’a ihanet edenlerde gördüğünüz gibi tarihi ve kültürel miraslarımız bir bir yok ediliyor. Bizler İstanbul’a doğaya kente kültüre insana saygı diyerek İstanbul’a bakanlar süreçle ilgili mutlaka bir suç duyurusunda bulunacağız. Bunu yapanlardan er yada geç yargıönünde hesap soracağız diyoruz. Tarihi Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu'nun yıkımının yanlış olduğunu söylediğimizde, yıkmayacağız ihya edeceğiz demişlerdi. Anlaşılan o ki AKP iktidarının ihya etmekten anladığı bu.” 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da İstanbul Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakol binasının yıkılmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Polat, paylaşımında, “Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolu'nu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.