CANAN KAFTANCIOĞLU: "SUÇU ORTAYA ÇIKARANI ŞEYTANLAŞTIRDILAR, BUGÜNKÜ MAHKEME DE BUNUN SONUCU"

CANAN KAFTANCIOĞLU: "SUÇU ORTAYA ÇIKARANI ŞEYTANLAŞTIRDILAR, BUGÜNKÜ MAHKEME DE BUNUN SONUCU"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanı Fahrettin Altun’a karşı“özel hayatın ihlali suçuna azmettirme" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanı Fahrettin Altun’a karşı“özel hayatın ihlali suçuna azmettirme" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. Kaftancıoğlu, savunmasında; suça konu paylaşımın, usulsüz inşaat nedeniyle yapılmış bir paylaşım olduğunu belirterek, “Suçu ortaya çıkaranışeytanlaştırdılar, bugünkü mahkeme de bunun sonucu” dedi.  

Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Üsküdar'daki evinin fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili olarak “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan dava, bugün Anadolu Adliyesi 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.  

Duruşmaya Canan Kaftancıoğlu ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da takip etti.

"BEN MÜŞTEKİNİN NEREDE OTURDUĞUNU BİLE BİLMEM"

Duruşmada, iddianameye karşı beyanda bulunan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Hakkımda açılmış olan davanın hangi maksatla açılmış olduğunun farkında değilim. Hakkımda bu dava açılmışsa da söz konusu fotoğrafın incelenmesinde, herhangi bir özel hayattan bahsedilemeyeceği açıktır. Kamu görevlisinin yapmış olduğu usulsüzlükler, ilçe teşkilatı tarafından açığa kavuşturulmuştur. Bu sebeple hakkımda bu şekilde isnatta bulunmuştur. İddianamede belirtildiği, şekilde her ne kadar özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirmemden dava açılmışsa da benim CHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş’a müştekinin evinin fotoğraflarının çekilmesi konusunda bir talimatım yoktur. Ben müştekinin nerede oturduğunu da bilmem.”

"BU KİŞİ VAKIFLARDAN USULSÜZ ŞEKİLDE KİRALADIĞI ARSADA USULSÜZ İNŞAAT YAPIYOR"

Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun için "Bu kişi vakıflardan usulsüz şekilde kiraladığı arsada usulsüz inşaat yapıyor. Kaçak yaptığı ortaya çıkınca alelacele yıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, söz konusu paylaşımın, usulsüz inşaat nedeniyle yapılmış bir paylaşım olduğunu belirterek, “Suçu ortaya çıkaranışeytanlaştırdılar bugünkü mahkeme de bunun sonucu” dedi. 

Mahkeme, aynı konu ile ilgili Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasının incelenmesinden sonra, birleştirme hususunun değerlendirilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 18 Şubat tarihine erteledi.  

“SUÇ İŞLEMEDİK, SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK” 

Canan Kaftancıoğlu ve avukatları duruşma sonrası Anadolu Adliyesi önünde de bir açıklama yaptı. “Bugün bir kez daha üst düzey kamu görevlisinin nüfusunu kullanarak yaptığı usulsüz işleri ortaya çıkardığımı için, kendisi cezalandırılmak yerine, kamuoyunda pergolasıyla anılan beyefendinin açtığı davalardan birine katıldık" diyen Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Burada CHP'nin hukuka, halka, kente, doğaya ve çevreye bakışıçok nettir. CHP'nin Genel Başkanından, ilçe başkanına kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları, yapmaya devam edecekleri kamu görevleri nedeniyle beyefendi tarafından şikâyet üzerine açılan davaya geldik. Bu davada ne oldu derseniz, hiç uzun uzun anlatmayacağım. Ortada tarafımızdan işlenen bir suç değil, tarafımızdan yerine getirilen bir sorumluluk olduğu için biz sorumluluklarımızı hatırlattık. Birileri suç isnat etmeye, kendi suçlarını bastırmak için suç uydurmaya devam etsinler. Bizler mahkemelere her gün de gelsek, defalarca dava da açılsa biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz duruşmalara gelirken birileri talimatla davaları açtırıp bizleri buraya getirmeye çalışsa da bu davalar bizim için fırsat. Halk için çalışırken halka sizin aracılığınızla hakikati, gerçeği ve asıl suçluları, suçluların kim olduğunu göstermenin bir aracı. Sizler de buna vesile olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum." 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.