Çankaya Belediyesi “Pastacılık Eğitimi” İle İstihdam Sağlıyor

Çankaya Belediyesi “Pastacılık Eğitimi” İle İstihdam Sağlıyor

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, işsizliğe çözüm olmaya devam ediyor. Özel sektör firmaları ile iş birliği yapan Çankaya Belediyesi, istihdam garantili Pastacılık Eğitimlerini sürdürüyor.

Çankaya Belediyesinin İş ve İstihdam Merkezi, farklı dönemlerde açtığı istihdam garantili eğitimlerinden Pastacılık Eğitimi ile işsizliğe çözüm olmayı sürdürüyor. İstihdam garantili, 512 saatlik eğitim sonunda katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya da sahip oluyor. Eğitim sonunda mesleğin gerektirdiği nitelikleri sağlayan kursiyerler, özel sektöre bağlı üretim tesislerinde ‘pastacı’ olarak istihdam edilebiliyor.

BARİSTALAR ÇANKAYA’DA YETİŞİYOR

Ülkemizde giderek artan işsizliğe çözüm amaçlı hamleler yapan Çankaya Belediyesinin istihdam garantili Barista kursları da devam ediyor. 100. Yıl İş ve İstihdam Merkezi’nde verilen eğitimlerden birçok kursiyer yararlanıyor. Profesyonel kahve ekipmanıyla kahve hazırlamak ve sunmakla görevli kişi anlamına gelen “Barista” eğitiminde kursiyerlere kahve yapmanın yanı sıra iletişim, zaman ve stres yönetimi, mesleki temel İngilizce ve drama eğitimleri de veriliyor.

Çankaya Belediyesinin iş birliği ile açtığı Barista eğitimini tamamlayan 20 ile 28 yaş arasındaki kursiyerler, işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam edilerek 6 ay sonunda usta öğretici belgesi almaya da kazanıyor. 

thygzklxqwibxsaerfmt3js2.jpg

oxloehts3kvz4wxqbpsg2r9u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.