Çankaya Belediyesi Sayesinde 3 Bin 400 Kişi İş Sahibi Oldu

Çankaya Belediyesi Sayesinde 3 Bin 400 Kişi İş Sahibi Oldu

TAŞDELEN: İŞSİZLİĞE DE ÇÖZÜM OLUYORUZ

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, ücretsiz eğitimler ve işyerleri ile kurulan iletişim sayesinde 3 bin 400 kişiyi doğrudan iş sahibi yaptı. Arabica Coffee işbirliği ile istihdam garantili “Barista” eğitimi alan 100 kişi daha, Cumhuriyetin 100. Yılında iş sahibi oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Belediyeciliğin yanında en önemli sorunların başında gelen işsizliğe de çözüm oluyoruz” dedi.

Çankaya Belediyesinin İş ve İstihdam Merkezi farklı dönemlerde açtığı istihdam garantili eğitimlerle işsiz kesimlere iş kapısını açıyor. Arabica Coffee ile işbirliği yapan Çankaya Belediyesi, istihdam garantili Barista eğitimi vererek, 100 kişinin daha kahve sektöründe işbaşı yapmasına yardımcı oldu.

159 SAATLİK BARİSTA EĞİTİMİ

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, istihdam garantili eğitimleri kapsamında başlattığı Barista eğitimine 2022 yılından bu yana devam ediyor. Kursiyerler, kahvenin tarladan yolculuğu ile başlayan 159 saatlik Barista eğitiminde, kahvenin ve kahve yapımının tüm aşamalarını teorik ve pratik olarak öğreniyor. Barista eğitimini tamamlayan 18-35 yaş arası kursiyerler, işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam edilerek 6 ay sonunda Usta Öğretici Belgesi almaya da hak kazanıyor.

TAŞDELEN: “3 BİN 400 KİŞİYE DOĞRUDAN İŞ İMKANI SAĞLADIK”

İş ve İstihdam Merkezinin faaliyetleri ile ilgili açıklamada bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “İş ve İstihdam Merkezimizde açtığımız kurslarla ve 305 iş yeri ile kurduğumuz iletişimle 3 bin 400 kişiye doğrudan iş imkânı sağladık. Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik eğitimlerimizle pek çok alanda nitelikli iş gücünü ülkemize kazandırdık. Böylesine faydalı bir merkezi oluşturmaktan mutluyuz. İşsizliğin en önemli sorun olduğu bir zamanda işsizliğe çözüm oluyoruz. Ayrıca gençlerin meslek sahibi olmasına da önemli bir katkı sunuyoruz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Barista eğitiminden yararlanmak isteyenler için hem meslek sahibi olma hem de sektörde istihdam edilme imkânı halen devam ediyor. 100. Yıl İş ve İstihdam Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerde, profesyonel kahve ekipmanları ile kahve hazırlama ve sunumu öğretiliyor. “Barista” eğitiminde kursiyerlere doğru ve lezzetli kahve yapmanın yanı sıra iletişim, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki temel İngilizce eğitimleri de veriliyor. Barista eğitimlerine katılmak isteyen 18-35 yaş arası kişiler Çankaya Belediye Başkanlığı Ziya Gökalp Caddesi No:11 B2 Blok kat 6’da bulunan İş ve İstihdam Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler.

unlf9d3v7Isqtodmgw4r5tfy.jpg

d8styunqqs2u4xzbwlk1gocI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.