Çankaya Belediyesinin Kaç Kütüphanesi Var, Biliyor Musunuz?

Çankaya Belediyesinin Kaç Kütüphanesi Var, Biliyor Musunuz?

Çankaya Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra neredeyse her semtte bulunan 15 kütüphane ile eğitim ve kültür gelişimine büyük bir katkı yapıyor. Yakın zamanda Karapınar Çankaya Evi’nde Adalet Ağaoğlu’nun adının verileceği bir kütüphane daha açılacak. Böylece kütüphane sayısı 16’ya yükselecek.

Çankaya Belediyesi, 7’den 70’e her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerine devam ediyor. Okulların açılmasıyla daha aktif kullanılan Çankaya Belediyesi kütüphaneleri de, özellikle öğrencilerin ilk tercihi olmuş durumda. Cumhuriyetin ilk yıllarında Çankaya’da yaşayan şair ve yazarların isimlerini taşıyan kütüphaneler, ilçe halkı ve özellikle üniversite öğrencileri tarafından sakin bir ders çalışma ortamı sunması nedeniyle tercih ediliyor. Çankaya Belediyesi’nin neredeyse her semtte bir kütüphanesi bulunuyor. Yakın zamanda Karapınar Çankaya Evi’nde Adalet Ağaoğlu anısına yeni bir kütüphane daha açılacak. Böylece 15 olan kütüphane sayısı 16’ya yükselecek.

KÜTÜPHANELER HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU AÇIK

Hafta içi ve hafta sonu açık olan kütüphanelerin hizmet saatleri şöyle:

09.00-20.00: Öveçler Çankaya Evi’nde Nazım Hikmet Kütüphanesi, Cebeci’de Sevgi Soysal Kütüphanesi, Çayyolu’nda Prof. Dr. Muammer Aksoy Kütüphanesi, Oran’da Yaşar Kemal Kültür Kütüphanesi, Sokullu Çankaya Evi’nde Ahmed Arif Kütüphanesi, 100. Yıl Çankaya Evi’nde İrem Kütük Kütüphanesi, Yıldız Hizmet Binası’nda Kemal Baytaş Kütüphanesi, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi'ndeki aynı adlı kütüphane.

Zübeyde Hanım Çankaya Evi'ndeki Prof. Dr. Bahriye Üçok Kütüphanesi, Dilekler ve 50. Yıl Çankaya Evi’ndeki Halide Edip Adıvar Kütüphanesi ve Kırkkonaklar Çankaya Evi’ndeki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kütüphanesi ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

ÇANKAYA’DA BEBEKLERE DE KÜTÜPHANE VAR

Çankaya Belediyesi, yetişkinlerin yanı sıra bebeklerin, görme engelli vatandaşların yararlanabildikleri kütüphaneleri ile de hizmet veriyor. Beytepe'de Minik Adımlar Bebek Kütüphanesi, görme engelli vatandaşların yararlandığı Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yer alan Sesli Kütüphane ve İmrahor Mahallesi'ndeki İşçi Kütüphanesi hafta içi 09.00-17.00 arasında hizmet sunuyor. Gezici kütüphane ise Çankaya'nın köylerine, çeşitli mahallelere ve okullara herhangi bir gün ve saat gözetmeden etkinlikler kapsamında ziyarette bulunuyor.

1mund90sqrxvkyekbghqswop.jpg

7ajb5xdihurghtcqpzfkgtn8.jpg

znooywdv8ljj7d6irh3zkmca.jpg

6l9wbjyboz1m4jpe2afumgtd.jpg

35bnhchr1xlkqiyckwelegIv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.