Çankaya Belediyesinin Veteriner Hekimleri İş Başında

Çankaya Belediyesinin Veteriner Hekimleri İş Başında

Ankara’nın 750 dönüm büyüklüğündeki en büyük parkı Bademlidere Cumhuriyet Parkı, 7 farklı hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor. Hayvanların sağlık kontrolleri Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi uzman veterinerlerince yapıldı.

Başkent’te 500 dönümü orman 250 dönümü rekreasyon alanı olarak tasarlanan ve içerisinde binicilik tesisinden macera parkına, seyir teraslarından piknik alanlarına birçok aktivitenin yapılabileceği Bademlidere’de çok sayıda hayvan da bulunuyor.

Özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamak adına 7 farklı hayvan türünün yer aldığı parkta veteriner hekimler de rutin kontrollerine başladı. Düzenli olarak sağlık taramasından geçirilecek hayvanlar, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin uzman veteriner hekimlerinin gözetiminde olacak. Hayvanlara ilk etapta parazit vitamin uygulamaları yapıldı.

Habeş tavuğu, Beç tavuğu, tavşan, tavus kuşu, ördek, kaz, cüce keçi gibi 7 farklı hayvan türünün bulunduğu park, doğasında bulunan badem ağaçları korunarak, 22 bin fidan ve 360 bin bitki grubuyla donatıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.