Çankaya'da Çocuk Hakları İçin Pedalladılar

Çankaya'da Çocuk Hakları İçin Pedalladılar

Çankaya Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabulünün 34. yılını “Çankaya’da Çocuk Hakları için Pedallıyoruz” adlı etkinlikle kutladı. Pedallar, Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) ve Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu iş birliği ile çocuk hakları için döndü. 

"Biz En Çok Çocukların Belediyesiyiz" anlayışı ile hareket eden ve çocukların mutlu oldukları bir Çankaya için çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, 20 Kasım 1989 yılında imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabulünün 34. yılını kutladı. ‘Çankaya’da Çocuk Hakları için Pedallıyoruz’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte,  Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu üyeleri çocuk hakları için bisiklet sürdü. 

ÇOCUKLAR HAKLARINA DİKKAT ÇEKTİLER

Etkinliğin hareket noktası Kurtuluş Parkı oldu. Kurtuluş Parkı’nda toplanan bisikletçiler 'Çankaya'da Çocuklar Haklı' yazılı tişörtler giyerek bisikletleriyle Kuğulu Park'a ilerledi. Parkta ‘Çankaya’da Çocuk Hakları için Pedallıyoruz’ sloganın yer aldığı bir afiş açan bisikletçiler, kısa bir molanın ardından rotalarını Anıtpark'a çevirdi. ABİDOSD'un en minik üyesi Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin maddelerini sayarak günün önemine dikkat çekti. Bisikletçiler, etkinliğin son durağı olan Anıtpark'ta da pankart açarak alkışlar eşliğinde rotayı tamamladı.  

sle6urwstvh7ajzbjnkbcaIn.jpg

7mydsgykdwfIlxfuvtsvrhxi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.