Çankaya'da Emek Emek Temizlik

Çankaya'da Emek Emek Temizlik

Çankaya Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerinde gece gündüz demeden temizlik yapıyor. Belediye, 925 personel ve 125 araç ile Çankaya’nın her karışını emek emek temizliyor.

Türkiye’nin en büyük ilçe belediyelerinden Çankaya’da, sağlıklı bir kent için gecesini gündüzüne katan Çankaya Belediyesi temizlik personeli, ilçenin her karışında 7/24 temizlik yapıyor. Belediye, temizlik çalışmalarında 125 araç 925 personel ile görev yapıyor.

ÇÖPLERİ ÇIKARMA SAATİ ÖNEM TAŞIYOR

Mühye bölgesindeki temizlik yerleşkesinde yer alan araçlar akşam 21.00 itibarıyla hareket ederek ilçenin dört bir yanına dağılıyor. Çöp konteynırlarını trafik yoğunluğunun en az olduğu zamanlarda boşaltan ekipler, vatandaşlara da kolaylık sağlıyor. Çevre sağlığı için vatandaşların evsel atıklarını 21.00’de çıkarmaları önem taşıyor. 

HAFTANIN HER GÜNÜ 24 SAAT TEMİZLİK

Konteynerleri ve çevrelerini yıkayarak hijyen sağlayan temizlik ekipleri, kolay kullanımlı kompozit çöp torbalarını da sıklıkla değiştiriyor. Belediye ekipleri, ev eşyası ve budama artıklarını da plan dahilinde topluyor. Kent merkezinde gece gündüz aralıksız çalışma yapan ekipler zamansız bırakılan çöpleri ise mini çöp arabalarıyla topluyor.

MOBİL JET YIKAMA GÖREV BAŞINDA

İlçe genelindeki çöp toplama ve sokak temizliği çalışmalarını düzenli olarak sürdüren Çankaya Belediyesi, toplu temizlikle sağlıklı bir kent ortamı oluşturmak için çalışıyor. Vatandaşların sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmaları amacıyla pazar yerlerinde yürütülen temizlik ve dezenfekte çalışmaları da bölgenin ve pazarın durumuna göre çöp toplama, ilaçlama ve yıkama çalışması olarak sürdürülüyor. Konteyner etrafında yağ ve kirden oluşan katmanlar ilaçlı su ile temizlenerek vatandaşların ve araçların kayarak kazaya uğramasının da önüne geçiliyor. İlçedeki konteynerler ve yıkama ihtiyacı bulunan noktalar, 1 ton su kapasitesiyle çalışabilen su tasarruflu ve yüksek basınçlı Mobil Jet Yıkama Aracı ile temizleniyor.

KENT MERKEZİNDE ÖZENLİ TEMİZLİK

Başkentin merkezi konumundaki Kızılay bölgesinde temizlik çalışmalarına ağırlık veren Çankaya Belediyesi, vatandaşların ve esnafın temiz bir ortamda yaşaması için çaba sarf ediyor. İşletmelerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Kızılay bölgesinde yer altı konteynırlarını hayata geçiren Çankaya Belediyesi, çöplerin oluşturduğu kokuyu da böylece önlemiş oluyor. Çankaya’nın genelinde direklere asılan kompozit çöp torbaları ile de vatandaşların çöplerini kolaylıkla atmaları sağlanıyor.

 

z8qcm6gxr0allub5e7it9yhf.jpg

jIyhndhgwte0q39fpbyqxzs2.jpg

7o1tfw5xcnejdaryexq8krdb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.