Çankaya'da Farkındalık Eğitimleri

Çankaya'da Farkındalık Eğitimleri

Çankaya Belediyesi, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yanında olmaya devam ediyor. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Disleksi Farkındalık Haftası ve Sokullu Baharevi'nde Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Çankaya Belediyesi'nin 2021 yılında hizmete açtığı Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylere psiko-sosyal destek ve engelli hakları konusunda hukuki destek sağlamaya devam ediyor. Merkezde 5 - 11 Ekim Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında özel eğitim hukuku ve özel eğitimli bireylerin yasal haklarına dair etkinlik düzenlendi. Gitar dinletisi ile başlayan etkinlikte Disleksi Aileleri Tanı Eğitim ve Dayanışma Derneği’nde gönüllü Baş Hukuk Müşaviri Avukat Arabulucu Burcu Akar Muratoğlu, disleksinin de dahil olduğu tüm engel gruplarının yasal haklarına dair bilgilendirme yaptı.

BAHAREVİ'NDE GÜNLÜK MUTLULUK DOZU

Çankaya Belediyesi Sokullu Bahar Evi'nde Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla da bir seminer düzenlendi. 100. Yıl Hastanesi Psikologu Gülizar Şaran, Baharevi sakinlerine "Yaşlılıkta Ruh Sağlığımızı Nasıl Korumalıyız?" konusunda bilgiler paylaştı. Katılımcılarla sohbet havasında geçen etkinlikte yaşlı bireyler, merak ettikleri sorulara da cevap bulmuş oldu.

Sokullu Baharevi, yaşlı bireylerin akranları ile kaliteli zaman geçirebileceği, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir imkan sunuyor. Vatandaşların hoşça vakit geçirebilmeleri için birçok etkinliğin düzenlendiği Baharevinde konusunda uzman kişiler tarafından güncel olaylara ve sağlıkla ilgili konulara ilişkin seminerler veriliyor.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE ÇOK YÖNLÜ HİZMET

Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, açıldığından bu yana atölye ve kurslarında 22 binden fazla öğrenci ve aileye hizmet verdi. Merkezde bireyler ergoterapi, drama, müzik, dans, spor, engelsiz oyun evi, ebeveyn atölyesi, duyu bütünleme birimlerinden ücretsiz şekilde eğitim alabiliyor.

mbdIsjootpynlk9auwfkhrq1.jpg

fynjlcmtvuzdkb1c6hahqrwg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.