Çankaya’da “Yerel Devrim”

Çankaya’da “Yerel Devrim”

Çankaya Belediyesi, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve yol arkadaşlarının sıra dışı hikayesini anlatan “Yerel Devrim” belgeselini Ankaralılarla buluşturacak. Yönetmen Gökmen Ulu’nun imzasını taşıyan belgeselin Ankara galasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Osman Özgüven’e “Yaşam Boyu Onur” plaketinin takdim edileceği etkinlik 14 Aralık Perşembe saat 20.00’de Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Emek, demokrasi, barış mücadelesinin simge isimlerinden olan ve toplumcu belediyecilik uygulamalarıyla yerel yönetim devrimi yapan Osman Özgüven ve arkadaşlarının hikayesini anlatan belgesel yapımında 63 kişi ile röportaj yapıldı. Belgeselin anlatıcıları arasında Osman Özgüven ve ailesi, mesai arkadaşları, siyasetçiler, sendikacılar, sanatçılar, çevreciler, işçiler, belediyeciler, gazeteciler, yazarlar, hukukçular, bilim insanları yer alıyor.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.