Çankaya Kreşlerinde Minikler Eğlenerek Öğreniyor

Çankaya Kreşlerinde Minikler Eğlenerek Öğreniyor

Çankaya Belediyesi gündüz bakımevleri okul öncesi eğitimi uygulamalı çalışmalarla buluşturarak eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunuyor. Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde çocuklar, yaratıcı drama etkinlikleri ve meslek tanıma projeleri ile farklı dünyaları keşfetme imkanı buluyor.

Çankaya Belediyesinin sosyal belediyecilik örneklerinden biri olan gündüz bakımevleri, çağdaş eğitim anlayışıyla ön plana çıkmaya devam ediyor. Son 10 yılda hizmete açılan 10’u yeni 14 gündüz bakımevinde her ay farklı konularda yaratıcı etkinliklerle öğrenme imkanı bulan çocuklar, su altı dünyasını keşfettiler.

SU ALTI DÜNYASINA KEŞİF

Berkin Elvan Gündüz Bakımevi’nde okul öncesi eğitimin yanı sıra öğrenmeyi kalıcı ve eğlenceli hale getiren yaratıcı drama etkinlikleri düzenleyen Çankaya Belediyesi, çocukları her ay yeni bir projeyle tanıştırıyor. Şubat ayı eğitim programında yer verilen hayvanlar alemi projesi kapsamında 5-6 yaş grubundaki çocuklar, suda yaşayan hayvanları öğrenmeyi temel alan drama etkinliğinde farklı bir yöntemle yeni bilgiler edindi. Öğretmenleri tarafından hazırlanan drama etkinliğinde yer alan çocuklar şen gemiciler oldular ve su altında yaşayan canlıların özellikleri, çeşitleri, kara hayvanlarına kıyasla farklılıklarını buluş yoluyla keşfederek öğrendiler.

HER AY YENİ BİR MESLEKLE TANIŞIYORLAR

Berkin Elvan Gündüz Bakımevi’nde yaratıcı dramanın yanı sıra gerçekleşen bir diğer uygulama ise meslekleri tanıma projesi oldu. Şubat ayı eğitim programında yer verilen kuşaktan kuşağa meslekler projesi dahilinde 4-5 yaş grubundaki çocuklar, marangozluk mesleğini deneyimlediler. Öğretmenleri tarafından kurulan geçici öğrenme merkezi sınıfında çeşitli etkinlikler yapan minikler, Çankaya Belediyesi Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki marangozların hazırladığı her türden tahta oyuncak ile marangozluk mesleğini ve bu mesleğin kendileri için önemini keşfettiler.

kls7qatzp1hxfdkzrs54oxet.jpg

264q3ndI8jakueg0mdz1grbf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.