Çankaya'nın 14. Dönem Bahçıvanları Katılım Belgesi Aldı

Çankaya'nın 14. Dönem Bahçıvanları Katılım Belgesi Aldı

Çankaya Belediyesi'nin bu yıl 14. kez düzenlediği “Bahçıvanlık Eğitim Programı”na katılan kursiyerler, teorik ve uygulamalı eğitimlerinin ardından katılım belgelerini aldı.

Çankaya Belediyesi tarafından vatandaşların bitki ve çiçek yetiştirmeleri için düzenlenen ve büyük ilgi gören Bahçıvanlık Kursu'nun 14. dönemi tamamlandı. Toplamda 40 saat süren 3 haftalık programa katılan 172 kursiyer Yılmaz Güney Sahnesi’nde hem teorik hem de uygulama eğitimi aldı. Vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı kurs süresince dış ve iç mekân bitkileri, budama, aşılama, meyve ağaçları, çim alan bakımı, yağmur suyu hasadı, temel sebzecilik, organik tarım ve arıcılık konularında bilgi alan kursiyerler ayrıca iklim değişikliği ve çim alanlara alternatif olarak az su isteyen bitkiler başlığı hakkında da eğitim gördü.

KURSİYERLERE KATILIM BELGESİ

Çankaya Belediyesi uzmanlarınca verilen eğitimler kapsamında Yılmaz Güney Sahnesi içinde bulunan uygulama masalarında derslere katılan kursiyerler, sebze tohum atma, mevsimlik çiçek dikimi, şekil budaması, sulama sistemleri ve aparatları, toprak bilgisi, genel budama ve çalı budaması konularında ders aldı. Uygulama eğitimi ile tamamlanan kurs sonunda 172 kişiye katılım belgeleri takdim edildi. Bahçıvanlık Eğitim Programına pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında ara veren Çankaya Belediyesi, bugüne kadar toplam 3 bin 697 kişiye eğitim verdi.

7hImd5mkfyauaur46l3o0czj.jpg

nwtmsje5foyjbxazupptnclx.jpg

2twbjfqudlmhrnsndsooxc07.jpg

u35vqaf9bmyl4lidhxs6xtq0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.