Çankaya Zabıtasından Eylül Ayında 4.017 Denetim

Çankaya Zabıtasından Eylül Ayında 4.017 Denetim

Yerleşik nüfusun bir milyona yakın, gündüz nüfusunun ise iki buçuk milyonu bulduğu Çankaya’da hizmet veren işyerlerinin denetimi Zabıta ekipleri tarafından gece-gündüz yapılıyor. Pazaryeri, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, bakkal, market, kasap, berber ve kuaför, seyyar, işporta, inşaat gibi birçok alanda vatandaşın sağlığı ve güvenliği için denetim uygulayan Belediye, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına azami özeni gösteriyor.

Çankaya Zabıtası, halk sağlığına tehdit oluşturacak unsurları denetleyerek, kurallara uymayanlara idari yaptırım uyguladı. Zabıta eylül ayında yaptığı denetimlerde; 2 bin 107 işyerine uygunluk, bin 208 işyerine ihtar, 480 işyerine idari yaptırım karar tutanağı, 222 işyerine durum tespit tutanağı düzenleyerek kayıt altına aldı.

İYİ NİYET GÖSTERGESİ HABERLİ DENETİM

Pazaryeri, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, bakkal, market, kuruyemiş, kasap, berber ve kuaför, oto galeri işletmeleri ile sıhhi, gayri sıhhi, eğlence, umumi temizlik, inşaat ve hafriyat alanında faaliyet gösteren yerleri denetleyen Çankaya Belediyesi Zabıta Ekipleri, aylık denetimlerinde 52 seyyar satıcının faaliyetine son verdi. Vatandaşlardan gelen inşaat-tadilat, gürültü, dilenci, atık toplayıcıları, çöp, seyyar satıcı gibi şikayetlere de anında müdahale eden Çankaya Zabıtası, 2 bin 216 başvuruyu değerlendirdi.

Esnafın eksiklerini gidermelerine yönelik iyi niyetli tutum gösteren Çankaya Belediyesi Zabıtası, denetim öncesi bildirimde bulunarak eksiklerin giderilmesi konusunda da yardımcı oluyor.

Çankaya Belediyesi Zabıtasına bildirimde bulunmak isteyen vatandaşlar, 444 06 01 ve 0 312 230 75 51 numaralı telefonlardan ulaşabilir.

zsif9zgy3wpdpwjxnalnmvrg.jpg

8tyi65mrzfb1covhubfpjk4g.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.