“Çarşamba sabah üçte herkes boyunun ölçüsünü alacak”

“Çarşamba sabah üçte herkes boyunun ölçüsünü alacak”

THY’de yönetim grevi kırma girişimlerini açıkça ilan ederken Hava-İş’ten sert bir yanıt geldi<

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinde bir anlaşma sağlanamazken grev için geri sayım başladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun grevi yasadışı bir şekilde kıracaklarının itirafı olarak “Eyleme karşı her türlü önlemi aldık, uçuş operasyonları aksamayacak”         demişti. 305 kişinin işe iadesi arasındaki anlaşmazlıktan sonra alınan grev kararı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin Topçu’nun sözlerini şöyle değerlendirdi.

“Biz 350 gündür her türlü baskıya ve tahrike rağmen yasal zeminden hukuksal zeminden kopmadık. Yarın gece başlayacak grev uygulaması ilgili de yasaların hukukun, meşru hakların çizdiği sınırların dışına çıkmayacağız. 350 gündür yasal zeminde haklılığımızı kaybetmedik. İşverenin bu şekilde açıklaması yapması, tahrik yapıp bizi yasadışı zemine çekmek istemesidir. Biz haklı olduğumuz zeminde haksız duruma düşmek istemiyoruz. Çarşamba günü sabah 03.00′da herkes boyunun ölçünü alacak. Ben takdiri yarın sabaha bırakıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.