ÇEKMECEMDE KİTAP VAR’IN KONUĞU DİLEK CESUR OLDU

ÇEKMECEMDE KİTAP VAR’IN KONUĞU DİLEK CESUR OLDU

05 Şubat 2026

Küçükçekmece Belediyesi’nin kadın yazarlarla Küçükçekmeceli kadınları bir araya getirmek amacıyla düzenlediği ‘Çekmecemde Kitap Var’ söyleşilerine, eğitimci- yazar Dilek Cesur konuk oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik öncesi ücretsiz olarak dağıtılan ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ kitabını Dilek Cesur okuyucular için imzaladı.

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Dilek Cesur’un katıldığı söyleşiye Küçükçekmeceli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Başak İkiz’in yaptığı programa; Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Burak Ergin, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Dikici ve meclis üyeleri de katıldı. Program sonunda Başkan Yardımcısı İlyas Dikici, Dilek Cesur’a çiçek takdiminde bulundu.

İlyas Dikici: Sizler için çocuk kütüphanemizi yapıyoruz

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Dikici yaptığı konuşmada, ‘’Söyleşi sırasında küçük çocuklarımızın seslerini duyduk. Belediye Başkanımız Kemal Çebi’nin, 'Çekmecemde Kitap Var' söyleşilerimizle ilgili bir talimatı vardı. Kadınlar buraya çocuklarıyla geliyor, dolayısıyla onları biraz daha rahat ettirelim dedi. Çocuk kütüphanesini hızlı bir şekilde burada faaliyete geçirmemizi söyledi. Kısa zamanda fuaye alanımızda çocuk kütüphanemizi yapıyoruz. Bu etkinliklerimizde artık çocuklarınızı oraya bırakacak ve daha rahat edeceksiniz’’ dedi.

Dilek Cesur: Çekmecende kitap olsun demek kolay ama versen daha kolay

Eğitimci yazar Dilek Cesur kitap yayınlanma süreci boyunca yaşadıklarını anlatırken, ‘’İlk kitabım çıktığında kandırıldım, dolandırıldım. O zaman devlet memuruydum ve kitap çıkması için kredi çekmiştim. Bugün diyorum ki iyi ki o adamlarla karşılaşmışım, iyi ki beni kandırmışlar, dolandırmışlar. Ben bugün gelmiş olduğum noktayı onlara borçluyum çünkü o kitabım hazır değilmiş, ben hazır değilmişim. Allah’ın sevgili kuluymuşum ki benim karşıma o kötü niyetli insanları çıkartmış ve ben o kitapla piyasaya çıkamamışım.  Ama biz o anlarda olaya şer olarak bakıyoruz, kandırıldık, ihanete uğradık diyoruz. Bir yere giderken navigasyona adres giriyoruz ama bazen sohbete, müziğe veya düşünceye dalıyoruz, yolumuzu kaçırıyoruz. Ama ne yapıyoruz yolumuzu kaçırdık yanlış yola girdik diye geri mi dönüyoruz yoksa navigasyondan şu sesin gelmesini mi bekliyoruz: ‘Rota yeniden oluşturuluyor.’Benim bir hedefim var, yanlış yola sapsam da gitmek istediğim yol var dedim kendime. Bugün benim kitaplarım Küçükçekmece Belediyesi tarafından sizlere hediye edildi, bu çok ince bir davranış. Çünkü çekmecende kitap olsun demek kolay ama versen daha kolay ’’ dedi.

mabjz2zilwpdjqseuoycv91f.jpg

lzvpsycwhmooq5phfuvs1bla.jpg

egra5qin4lghzIskajmfclxu.jpg

Igue0jlswmgcd7dryb8stryt.jpg

s2d5bIfzzwjqrpwmsulevp3a.jpg

chjtzyjko65bpqpv1uIlkqnd.jpg

u3dngrs2ya61lahvjItfhc9p.jpg

kcgr0sscoavqpe6ukzltpm8g.jpg

mlarse1gfcpcoo4kdh8yzpgn.jpg

gpbqykjmgdoq3dss0funeon1.jpg

y6ueadbqIszxzhwpognctoy9.jpg

nug3p0x4cbs9dj6cthokkzar.jpg

mdt4o6xfgb3hrcqp8mIo5wzt.jpg

tocorhifexq0lkbyfmckwngh.jpg

fctegaqtj0s8w7d5lIysocv3.jpg

hkjbwv6qyuuapew27fgo1q58.jpg

4yxguk9wdet5dpIw2mgr3aou.jpg

zhun2cnsIfppv1eutd34x7f8.jpg

w7jlmj3olsuxgt5kqavm4pd8.jpg

vst2ojI8ducgm07xzr6lqxnh.jpg

ivhl8yfnozgo6dmkl3bxqIgp.jpg

hrzkse1ixnbwmp4a2krdjatw.jpg

m2wakosfjfehlptvsbvIc0cy.jpg

nmtpjmkvxget6n5xauheypof.jpg

2fdqsfeb0hwgcpnovIumaywz.jpg

e1zqdtjptuncqop6xhxv5cw4.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.