ÇEKMECEMDE KİTAP VAR’IN KONUĞU DİLEK CESUR OLDU

ÇEKMECEMDE KİTAP VAR’IN KONUĞU DİLEK CESUR OLDU

05 Şubat 2026

Küçükçekmece Belediyesi’nin kadın yazarlarla Küçükçekmeceli kadınları bir araya getirmek amacıyla düzenlediği ‘Çekmecemde Kitap Var’ söyleşilerine, eğitimci- yazar Dilek Cesur konuk oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik öncesi ücretsiz olarak dağıtılan ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ kitabını Dilek Cesur okuyucular için imzaladı.

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Dilek Cesur’un katıldığı söyleşiye Küçükçekmeceli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Başak İkiz’in yaptığı programa; Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Burak Ergin, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Dikici ve meclis üyeleri de katıldı. Program sonunda Başkan Yardımcısı İlyas Dikici, Dilek Cesur’a çiçek takdiminde bulundu.

İlyas Dikici: Sizler için çocuk kütüphanemizi yapıyoruz

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Dikici yaptığı konuşmada, ‘’Söyleşi sırasında küçük çocuklarımızın seslerini duyduk. Belediye Başkanımız Kemal Çebi’nin, 'Çekmecemde Kitap Var' söyleşilerimizle ilgili bir talimatı vardı. Kadınlar buraya çocuklarıyla geliyor, dolayısıyla onları biraz daha rahat ettirelim dedi. Çocuk kütüphanesini hızlı bir şekilde burada faaliyete geçirmemizi söyledi. Kısa zamanda fuaye alanımızda çocuk kütüphanemizi yapıyoruz. Bu etkinliklerimizde artık çocuklarınızı oraya bırakacak ve daha rahat edeceksiniz’’ dedi.

Dilek Cesur: Çekmecende kitap olsun demek kolay ama versen daha kolay

Eğitimci yazar Dilek Cesur kitap yayınlanma süreci boyunca yaşadıklarını anlatırken, ‘’İlk kitabım çıktığında kandırıldım, dolandırıldım. O zaman devlet memuruydum ve kitap çıkması için kredi çekmiştim. Bugün diyorum ki iyi ki o adamlarla karşılaşmışım, iyi ki beni kandırmışlar, dolandırmışlar. Ben bugün gelmiş olduğum noktayı onlara borçluyum çünkü o kitabım hazır değilmiş, ben hazır değilmişim. Allah’ın sevgili kuluymuşum ki benim karşıma o kötü niyetli insanları çıkartmış ve ben o kitapla piyasaya çıkamamışım.  Ama biz o anlarda olaya şer olarak bakıyoruz, kandırıldık, ihanete uğradık diyoruz. Bir yere giderken navigasyona adres giriyoruz ama bazen sohbete, müziğe veya düşünceye dalıyoruz, yolumuzu kaçırıyoruz. Ama ne yapıyoruz yolumuzu kaçırdık yanlış yola girdik diye geri mi dönüyoruz yoksa navigasyondan şu sesin gelmesini mi bekliyoruz: ‘Rota yeniden oluşturuluyor.’Benim bir hedefim var, yanlış yola sapsam da gitmek istediğim yol var dedim kendime. Bugün benim kitaplarım Küçükçekmece Belediyesi tarafından sizlere hediye edildi, bu çok ince bir davranış. Çünkü çekmecende kitap olsun demek kolay ama versen daha kolay ’’ dedi.

szykj586qqphpzbdIcj7ygt9.jpg

rtng1kxushep2vjghmnbl3fo.jpg

eustzefyd8fqhuca9lskcbbt.jpg

ktq6aqyfmxj5shpmxnks0ngw.jpg

0oj7nzvqks3ul1pfznscxeaw.jpg

nrdiypehcj43tmfvumoz6hgw.jpg

d4fbt7zojpyvam5x9vkoxh1i.jpg

I5pdym0grgyqs6hawt73mjve.jpg

jovjw6evmycbfgzsq1gcsu2y.jpg

fginjdgrw2m16oj7lyvnqkf4.jpg

vdemrrxcu50pewtyhb7ywjnm.jpg

sbqh9kjj756qtymInefwxzbv.jpg

0vn9e5xqjvo1sbzImybgziq7.jpg

to2jjznadwsicyk3x65hqrlb.jpg

9ngIjw7spnmm3oaf8vrtbe4i.jpg

gt0vzeIdgbwrqm1f9j6ylu8x.jpg

uhfbwtvcsa7vnzmpks1ejx8i.jpg

tblufw1gamovgzkniy5nahk7.jpg

pjtxa1avnybxwze8fpkgdgvw.jpg

7sxdgyvfr6k9oswn108ly4ag.jpg

3eaftjmvdIlhrx0hgo2np4ut.jpg

iltuwpfnzh8j2yjyexudvocr.jpg

cfubnr4o2yqjzgfcvx0zI8as.jpg

k3iwb6cgnqqcmvj9joylk20r.jpg

cssqxtorp4ckqz8hjbjwv7tu.jpg

bzgon0wkxkfcrmsu6qltay7a.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.