ÇEKMECEMDE KİTAP VAR’IN KONUĞU DİLEK CESUR OLDU

ÇEKMECEMDE KİTAP VAR’IN KONUĞU DİLEK CESUR OLDU

05 Şubat 2026

Küçükçekmece Belediyesi’nin kadın yazarlarla Küçükçekmeceli kadınları bir araya getirmek amacıyla düzenlediği ‘Çekmecemde Kitap Var’ söyleşilerine, eğitimci- yazar Dilek Cesur konuk oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik öncesi ücretsiz olarak dağıtılan ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ kitabını Dilek Cesur okuyucular için imzaladı.

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Dilek Cesur’un katıldığı söyleşiye Küçükçekmeceli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Başak İkiz’in yaptığı programa; Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Burak Ergin, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Dikici ve meclis üyeleri de katıldı. Program sonunda Başkan Yardımcısı İlyas Dikici, Dilek Cesur’a çiçek takdiminde bulundu.

İlyas Dikici: Sizler için çocuk kütüphanemizi yapıyoruz

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Dikici yaptığı konuşmada, ‘’Söyleşi sırasında küçük çocuklarımızın seslerini duyduk. Belediye Başkanımız Kemal Çebi’nin, 'Çekmecemde Kitap Var' söyleşilerimizle ilgili bir talimatı vardı. Kadınlar buraya çocuklarıyla geliyor, dolayısıyla onları biraz daha rahat ettirelim dedi. Çocuk kütüphanesini hızlı bir şekilde burada faaliyete geçirmemizi söyledi. Kısa zamanda fuaye alanımızda çocuk kütüphanemizi yapıyoruz. Bu etkinliklerimizde artık çocuklarınızı oraya bırakacak ve daha rahat edeceksiniz’’ dedi.

Dilek Cesur: Çekmecende kitap olsun demek kolay ama versen daha kolay

Eğitimci yazar Dilek Cesur kitap yayınlanma süreci boyunca yaşadıklarını anlatırken, ‘’İlk kitabım çıktığında kandırıldım, dolandırıldım. O zaman devlet memuruydum ve kitap çıkması için kredi çekmiştim. Bugün diyorum ki iyi ki o adamlarla karşılaşmışım, iyi ki beni kandırmışlar, dolandırmışlar. Ben bugün gelmiş olduğum noktayı onlara borçluyum çünkü o kitabım hazır değilmiş, ben hazır değilmişim. Allah’ın sevgili kuluymuşum ki benim karşıma o kötü niyetli insanları çıkartmış ve ben o kitapla piyasaya çıkamamışım.  Ama biz o anlarda olaya şer olarak bakıyoruz, kandırıldık, ihanete uğradık diyoruz. Bir yere giderken navigasyona adres giriyoruz ama bazen sohbete, müziğe veya düşünceye dalıyoruz, yolumuzu kaçırıyoruz. Ama ne yapıyoruz yolumuzu kaçırdık yanlış yola girdik diye geri mi dönüyoruz yoksa navigasyondan şu sesin gelmesini mi bekliyoruz: ‘Rota yeniden oluşturuluyor.’Benim bir hedefim var, yanlış yola sapsam da gitmek istediğim yol var dedim kendime. Bugün benim kitaplarım Küçükçekmece Belediyesi tarafından sizlere hediye edildi, bu çok ince bir davranış. Çünkü çekmecende kitap olsun demek kolay ama versen daha kolay ’’ dedi.

uv8ajvzmcemrqody1wkntfbj.jpg

rdfw5hrly9w3lszgjo1f26pq.jpg

hhxbx8zyo0cnoit1elsr3Ipm.jpg

3v8164ujvufka5b0btdxdeog.jpg

158npzhufapegulswc49j6fh.jpg

hyqakoeicf58mx0abstl2dzn.jpg

oebfjIhuyzq8unv07tsblclx.jpg

idmfahylj6csaoqznw0bqe17.jpg

hyqf8u0xzwlj9p1merId5sfn.jpg

jiksv5mutneb8g7wrwquq9dd.jpg

4wxdwpzrjohzs831rkuykveq.jpg

m1lpawln4fzskIwedcr2xsbg.jpg

4njjbsqle53pd7kztm8ldryv.jpg

zpy0rbumnacl7vgoeodjc4bf.jpg

lo8in3hcktlaqjh5jI2fatfb.jpg

lbujnfphdytxkm73q8hengm4.jpg

69mdahcutaiexrov48qnzecm.jpg

tklu9iyuvtxynbc6d5zkneeo.jpg

bmnwkmxc5jz3cbs69hfgIotp.jpg

un83z2kfhtzajicyon5lmp1j.jpg

ar4eduzs6x89ti1kvygcjwbf.jpg

tjIkduan5ahr78dycgbwwou1.jpg

amf8ijmsyenocql94y2kxlp5.jpg

syqf91mhwdpo75trtzvbmnzp.jpg

clmqd3pr75nsvyko0uzrdf6m.jpg

p8avlwbfdv7610syqqyudnrm.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici ifadeler veya imalar ile inançlara yönelik saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.