Cemal Tekelioğlu Koşusu'nu Gökyüzü kazandı

Cemal Tekelioğlu Koşusu'nu Gökyüzü kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının start aldığı koşu (KV-7/DHÖW), 2200 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2022 yılı Cemal Tekelioğlu Koşusu'nu jokeyi Akın Sözen ile start alan, Canan Korucu'nun sahibi ve Mesut Bekiroğulları'nın da yetiştiricisi olduğu Gökyüzü (Kaizbert - Mansure / Sa'd.27) kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği 7 yaşlı al kısrak bu galibiyetiyle kariyerindeki 30'uncu birinciliğini elde etmiş oldu.

7 safkanın mücadele ettiği yarıştan Gökçebayır (Özgünhan - İlgegül / Ağa Karaca) ikincilikle ayrılırken, Dizdarım (Uçanbey - Paraavcısı / Emiroğlu) üçüncü, Kervantay (Onurkaan - Nurtayım / Noktabatur) dördüncü ve Soydere (Berksoy - Beyazmelek / Halid) ise beşinci oldu.

Koşuyu kazanan Gökyüzü için bitiriş derecesi 2.28.80 olurken, farklar 9 Boy - Yarım Boy - 4 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

 

CEMAL TEKELİOĞLU

1935 yılında Afyon’da doğan Cemal Tekelioğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. 1967 yılında Fransa’da yarış atları ve yetiştiricilik üzerine yüksek lisans yaptı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda yarış atları ve yetiştiriciliği ile ilgili uzman veterinerlik yapan Cemal Tekelioğlu, daha sonra daire başkanı olarak da görev yaptı. 1991-2000 yılları arasında Ankara Hipodromu Müdürlüğü görevinde bulundu. 2011 yılında aramızdan ayrılan Cemal Tekelioğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

iy6fg3vj9uqlphfzb8oxw5sw.jpg

euw4l8lct70mIhj3gvqdeuif.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.