Cengiz Kahraman hakkında "iftira ve hakaret" suçlarından soruşturma

Cengiz Kahraman hakkında "iftira ve hakaret" suçlarından soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman hakkında "iftira ve hakaret" suçlarından soruşturma başlattı

SARİYERGAZETESİ.COM- HABER MERKEZİ

Gazeteci Bekir Batu'nun suç duyurusuyla başlatılan 2019/ 206838 kayıt numaralı soruşturma kapsamında Kahraman, önümüzdeki günlerde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcıya ifade verecek!

Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “iftira ve hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldı. Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazeteci Bekir Batu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kahraman önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcısı’na ifade verecek. Yeni Akit’te yayınlanan bir haberde, aralarında Cengiz Kahraman’ın da yer aldığı çok sayıda gazeteciye CHP’li Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi tarafından kelepir fiyattan 1.5 milyonar liralık daireler hediye edildiği, cerez fiyatına verilen dairelerle gazetecilerin susturuldukları iddia edilmişti. Söz konusu gazetenin haberi sariyergazetesi.com’da alıntı yapılarak aynen yayınlanınca Cengiz Kahraman, gazetemizin sahibi Bekir Batu’ya yönelik sosyal medya üzerinden peş peşe hakaretlerde bulunmuştu. İşte bu iftira ve hakaretler yargıya taşındı.

BATU, TÜM HAKARETLERİ DOSYAYA DELİL OLARAK SUNDU 

Belediyenin Basın Danışmanı ve Şükrü Genç’in yakını Cengiz Kahraman’ın Gazeteci Bekir Batu hakkında sarfettiği hakaret içeren tüm yorumlar, paylaşımlar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na delil olarak sunuldu. Bugün Çağlayan Adliyesi’ne giderek Cengiz Kahraman hakkında suç duyurusu dilekçesi veren Batu, sanık Kahraman’ın TCK’nın iftira ve hakaret içeren suçlarını kapsayan maddelerince yargılanmasını istedi. Batu, 23 yıllık profesyonel gazetecilik yaptığını ve ömrü boyunca basın davaları dışında hiç bir yüz kızartıcı suçtan yargılanmadığını, ceza almadığını dahası hakkında soruşturma dahi açılmadığını ancak sanık Kahraman’ın sosyal medya üzerinden kendisi hakkında iftiralarla dolu, kirli bir algı oluşturmaya kalkıştığını belirtti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Utku Kibritcioğlu‘ya sunulan dilekçede, Kahraman’ın attığı tüm paylaşımlar da dosyaya delil olarak girdi. Savcılık suç duyurusu üzerine 2019/206838 soruşturma numarasıyla konuyla ilgili soruşturma açtı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Sanık Cengiz Kahraman’ın Şişli Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesine başvurulacak.

BATU; “HİÇBİR İFTİRA VE HAREKET KARŞILIKSIZ KALMAYACAK”

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Batu, savcılığa yaptığı suç duyurusundan sonra yaptığı açıklamada; “Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı sıfatı taşıyan bir kişi gazetecilere hakaret edemez, küfür edemez, iftira atamaz. Kendisinde bu cesareti nasıl bulabildiğini doğrusu merak ediyoruz. Belediye içinde belki bu cesareti başkalarına yönelik kullanıyor olabilir ancak bize karşı asla bu sözleri kullanamaz. Bu yaptığı iftiralar ve hakaretlerin cezasını mutlaka çekecektir. Yargı önünde kesinlikle hesap verecektir. Önümüzdeki günlerde de kendisi hakkında 5 kuruşluk tazminat davası da açacağız. Sarıyer’de 20 yıldır gazetecilik yapan birisi olarak Sarıyer’in çıtasını düşüren bu anlayışa taviz vermeyeceğiz. Bir kamu kurumunda çalışan bir kişi, hakkında yazılanlara cevap vermek zorundadır. Yeni Akit’in iddia ettiği gibi kendisi hediye olarak 1.5 milyonluk daire aldıysa bunu nasıl aldığını da açıklamak zorundadır. Ancak kendisi şunu bilmeli ki, Sarıyer Gazetesi olarak bu ucuz kahramanlıklara taviz vermeyiz. Herkes haddini ve yerini bilmek zorunda. Yargının bu konuda en güzel cevabı vereceğine, Cengiz Kahraman’ın hak ettiği cezaya çarptırılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Sarıyergazetesi.com / Bekir Batu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.