ÇERKES SÜRGÜNÜNDE HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILDI

ÇERKES SÜRGÜNÜNDE HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILDI

Kafkasya’daki yurtlarından koparılarak göç ettirilmeye zorlanan 1.5 milyon Çerkes’in sürgün edilmesinin 157. yılı nedeniyle Kartal’da bir anma töreni gerçekleştirildi.

Kafkasya’daki yurtlarından koparılarak göç ettirilmeye zorlanan 1.5 milyon Çerkes’in sürgün edilmesinin 157. yılı nedeniyle Kartal’da bir anma töreni gerçekleştirildi. Anma programı, Kartal Dragos Su Sporlarıİskelesi yanında bulunan ve heykeltraş Arslan Gualgoshe tarafından yapılan "Hayat Ağacı" isimli sürgün anıtının önünde gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi ve Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun birlikte düzenlediği anma etkinliğine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer, Başkan YardımcısıÜnal Uluçay ve vatandaşlar katıldı.

Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer, “Değerli dostlar, bugün bizi yalnız bırakmadınız. Bu coğrafya aslında insani acıların, trajedilerin coğrafyasıdır. Bu itibarla bizimle birlikte bu acıyı yaşayan, acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ümit Dinçer’in ardından konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar da “Büyük Çerkes Sürgünü’nün 157. yılında siz dostlarımızla birlikteyiz. Bizler Kartal Belediyesi olarak, öz vatanları Kuzey Kafkasya bölgesinden sürülen Çerkeslere karşı tarihte yapılmış en büyük insanlık suçunu dile getirmeye devam edeceğiz. Çerkez Soykırımı'nın gelecek nesillerce bilinmesi ve hatırlanması için anmaya devam edeceğiz. Tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen Büyük Çerkes Sürgünü ve Soykırımı’nın insanlık adına bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer tarafından "Hayat Ağacı" anıtına çelenk sunularak kırmızı karanfil bırakıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.