CEZA İNFAZ KURUMLARINA KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI

CEZA İNFAZ KURUMLARINA KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği protokolü kapsamında ceza infaz kurumlarına kütüphane kurulmasına ilişkin projeye bugün eş zamanlı olarak Türkiye'deki birçok adliyede başlandı.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği protokolü kapsamında ceza infaz kurumlarına kütüphane kurulmasına ilişkin projeye bugün eş zamanlı olarak Türkiye'deki birçok adliyede başlandı. Cezaevlerine gönderilmek üzere kitap bağışı yapılabilmesi amacıyla İstanbul Adliyesi'nde kurulan kitap kumbarasının açılışını Başsavcı Vekili Zafer Koç yaptı.

Adalet Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde "Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" düzenlendi. Çağlayan Adliyesi'ndeki kitap kumbarasının açılış programına Başsavcı Vekili Zafer Koç'un yanı sıra yetkililer de katıldı.

Başsavcı Vekili Koç, Adalet ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğiyle kitap bağış kampanyası başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kampanya, Ankara Adliyesi, Ankara Batı Adliyesi, İzmir Adliyesi, İstanbul Adliyesi, İstanbul Anadolu ve Bakırköy adliyelerimizde saat 11.00'de eş zamanlı olarak başlatılacaktır. Bu kapsamda meslektaşlarımız, avukat arkadaşlarımız ve tüm vatandaşlarımızı Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklularımızın rehabilitasyonu, topluma kazandırılması anlamında kitap bağışına katılmaya davet ediyoruz. Kitap insanları geliştiren, topluma faydalı hale getiren en önemli unsurlardandır. Okumak da insana mahsustur dolayısıyla kampanyamıza geniş katılım bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.