CHP BAŞAKŞEHİR : VATANDAŞLARLA DALGA GEÇİLMESİNİ KINIYORUZ

CHP BAŞAKŞEHİR : VATANDAŞLARLA DALGA GEÇİLMESİNİ KINIYORUZ

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Avukat Deniz Bakır, AKP’li Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli personel Fatma Yüksel’in,

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Avukat Deniz Bakır, AKP’li Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli personel Fatma Yüksel’in, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve yardıma muhtaç vatandaşlar ile dalga geçtiği video ile ilgili “Ülkemizin kurucusuna, onun düşüncelerine, toplumumuzun yardıma muhtaç yurttaşlarına hakaret edilmesini ve milletimizin değer yargılarının ayaklar altına alınmasını bir kez daha şiddetle kınıyoruz” dedi.

AKP’li Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Fatma Yüksel, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve yardıma muhtaç vatandaşlarla dalga geçtiği bir video yayınlamış, video sosyal medyada tepki görmüştü.

Videoda Fatma Yüksel’in gülerek “Bismillahirrahmanirrahim” demesi ve ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni değiştirerek, “Ey Türk gençliği, naber?” diyerek dalga geçtiği görülüyordu.

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Avukat Deniz Bakır videoyla ilgili basın açıklaması yaptı. Bakır açıklamasında, “Bilindiği üzere Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmalarına ilişkin bir belediye personelinin milletimizin karakteri ve ruhunu yansıtan Gençliğe Hitabe’yi alay konusu yaparak yardıma muhtaç yurttaşlara yapılan sosyal yardımlar üzerinden hakaret ettiğine birlikte tanık olduk" dedi.

“YÖNETİCİLİK ZİHNİYETİNDEN UZAK BİR ANLAYIŞ”

Başakşehir Belediyesi'nin bahsi geçen personelin psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek, bu kişi ile alakalı gerekli işlemleri yaptığına dair sosyal medya hesaplarından açıklama yaptığını hatırlatan Bakır, "Sosyal yardımlara ilişkin çok önemli bir kamu hizmetinde psikolojik sorunlar yaşadığı bilinen bir personelin çalıştırılması yöneticilik ciddiyetinden uzak bir anlayışın tezahürü olmakla birlikte; bu gerekçenin arkasına sığınmak aymazlıktır” diye konuştu.

“BİR MİLLET ZENGİNLİĞİYLE DEĞİL, AHLAK DEĞERİYLE ÖLÇÜLÜR”

Bu davranışı kınadıklarını söyleyen CHP’li Bakır, şunları söyledi:

"Unutulmasın ki; insanlığıçıplak olana hiçbir ahlak kuralını giydiremezsiniz. Dindar ve kindar nesil yetiştirmekle övünen AKP anlayışına anımsatmak isterim ki; ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun düşünceleri ve milletimizin toplumsal değer yargılarına hakaret edilmesini ve sorumluluktan kaçınmaya çalışılan hiçbir açıklama ve gerekçeyi kabul etmiyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Bir millet, zenginliği ile değil, ahlak değeriyle ölçülür.’

Ülkemizin kurucusuna, onun düşüncelerine, toplumumuzun yardıma muhtaç yurttaşlarına hakaret edilmesini ve milletimizin değer yargılarının ayaklar altına alınmasını bir kez daha şiddetle kınıyoruz.” 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.