CHP GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARETİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (02 MAYIS 2019)

CHP GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARETİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (02 MAYIS 2019)

CHP GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARETİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (02 MAYIS 2019)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.Ziyaret s

CHP GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARETİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (02 MAYIS 2019)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.
Ziyaret sonrası düzenlenen basın toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş şöyle konuştu:

Mansur YAVAŞ- Sayın Genel Başkanım, değerli basın mensupları, öncelikle hoş geldiniz diyorum, saygılarımı sunuyorum. Sayın Genel Başkanım, bilindiği gibi zorlu bir adaylık süreci geçirmiştik. 2014 yılında da aynı şekilde benim adaylığıma karar verirken kamuoyundaki tereddütler, belki parti içerisindeki bir takım karşı çıkışlara karşı gerçekten hep bize güvendiniz ve arkamızda durdunuz. Yine 2019 yılında da aynı şekilde adaylığımız sözkonusu olduğu zaman hem kamuoyunda belki basında, belki de yine parti içerisinde farklı fikirler de vardı ama size çok teşekkür ediyorum bana güvenerek arkamızda durdunuz ve sonuçta verdiğiniz isabetli kararlarla bugün ülkemizde 11 tane büyükşehir belediye başkanlığını kazanmış olduk.
Bana güveninizi boşa çıkarmayacağımızdan ekip olarak emin olmanızı isteriz. Yine sizin bu verdiğiniz irade karşısında Ankaralılar da bize güvendiler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiler. Bu irade sandığa da yansıdı. Yine onların da bize güvendiği bu güvenlerini boşa çıkarmamak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Bugüne kadar geçen süre içerisinde mecliste bir takım tartışmalar oldu ama bunların hepsini aşacağımızı düşünüyorum. Yine biraz önce size belediyenin durumunu da arz etmiştim. Yaklaşık 14 milyar bütçemiz var. 8,5 milyar lira belediyenin EGO ve ASKİ dahil borcumuz var. Bir kısmı bunların takvime bağlı. Şirketlerin de 890 milyon lira borcu var. Yine belediyemizde toplam 28 bin 183 belediye personelimiz var. Belediye çalışanları olarak bir kısmı memur, bir kısmı şirketlerde çalışıyor. Ama bugüne kadar da hiçbir zaman bu süre zarfında işte bir enkaz devraldık, borcumuz çok falan demedik. Çünkü ekip olarak bunların hepsini aşacağımıza, projelerimizin hepsini vaat ettiğimiz ne varsa gerçekleştireceğimiz konusunda hiç şüphem yok. Güzel bir ekip kurarak Ankaralıya verdiğimiz sözlerin hepsini de yerine getireceğiz.
Ben tekrar tekrar size çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizin güveninize ve Ankaralıların güvenine mahcup olmamayı temenni ediyorum ve saygılar sunuyorum. Tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Teşekkür ederim Sayın Başkan. Değerli basın mensupları, Mansur Yavaş ismi aslında sadece Ankara’da değil Türkiye’de bir markadır. Çalışmasıyla, başarılarıyla, öngörüsüyle, bir kente hizmet verme aşkıyla dolu olan bir isimdir Mansur Yavaş, ben öyle görürüm ve öyle görüyorum. Önümüzdeki süreçte bunu hep birlikte göreceğiz. Harcadığı her kuruşun hesabını Ankaralıya veren, Ankara’yı gerçekten de Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi haline getiren, kültürüyle, birikimiyle, tarihiyle, doğasıyla, müzeleriyle, kültür merkezleriyle bütün bunları yapacak olan bir belediye başkanımız var. Kendisi bütün bu başarıları gerçekleştireceğini ifade ediyor, biz de hep beraber izleyeceğiz, göreceğiz. Ankara’nın güzel bir türküsü var ‘Ankara Ankara güzel Ankara, seni görmek ister her bahtı kara’ diye. Gerçekten de Mansur Yavaş başkanımızdan beklediğimiz budur. Her bahtı kararın gelip Ankara’yı gezdiği zaman mutlu olacağı bir Ankara, bunu arzu ediyoruz.
Kentin pek çok sorunu var ama sorunlardan şikayet eden değil, sorunları çözen bir başkan kimliğiyle kendisini lanse etti bütün Ankaralılara. Dolayısıyla önümüzdeki süreç içerisinde sanıyorum elbirliğiyle, gönül birliğiyle, diğer belediye başkanlarıyla da işbirliği yaparak pek çok sorunu aşacaktır.
Belediye meclisinde çoğunluğun olup olmamasının çok büyük bir önemi yok bana göre. Şunun için önemi yok, siz bir hizmet yapıyorsunuz Ankaralılar için yapıyorsunuz, bir hizmet yapıyorsunuz bütün Ankaralılar yararlansın diye yapıyorsunuz. Dolayısıyla vicdan sahibi herkesin getirilen projenin, yapılacak yatırımın Ankaralıların yararına olduğu sürece ona itiraz etmeyeceklerini düşünüyorum neye itiraz edecekler. Eğer Ankaralıların yararınaysa ve yapılan harcamanın hesabı veriliyorsa herkes tarafından desteklenmesi lazım. Çünkü hizmet Ankaralılara verilecektir ve Ankaralılar bu hizmetten yararlanacaklardır diye düşünüyorum.
Dolayısıyla mecliste tartışmalar olabilir, ama bu tartışmalar umuyorum ve diliyorum projenin niteliği olabilir, projenin maliyeti olabilir, projenin yararı olabilir, bu çerçevede olacak tartışmalar her zaman verilecek hizmetin kalitesini artıracaktır. Dolayısıyla biz kısır tartışmaların çok daha ötesinde Ankaralılara güzel hizmet veren bir belediye meclisi ve o belediye meclisinin de hizmet sunduğu güzel bir Ankara’yı hep beraber görmek ve yaşamak istiyoruz.
Ben Sayın Başkan’a görevinde yürekten başarılar diliyorum ve kendisini önce seçimi kazandığı için, daha sonra da yapacağı güzel hizmetler için yürekten kutluyorum.
Mansur YAVAŞ- Sağ olun efendim, çok teşekkür ederim. 


Kaynak: chp.org.tr


















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.