CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA, STAJYER ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNÜ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA, STAJYER ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNÜ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA, STAJYER ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNÜ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDICHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ağır çalışma koşulları nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen stajyer öğrenci Mustafa Koç’u meclis gündemine taşıdı.Piri Rei

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA, STAJYER ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNÜ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ağır çalışma koşulları nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen stajyer öğrenci Mustafa Koç’u meclis gündemine taşıdı.
Piri Reis Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Mustafa Koç’un staj yaptığı gemide hayatını kaybettiği basın yayın organlarına yansımıştı. Mustafa Koç’un staj yaptığı gemide ağır çalışma ihlallerine maruz kaldığı, 18 gün boyunca günde ortalama 20 saat çalıştırıldığı, ortalama 45 derece olan bir yerde uyumak zorunda bırakıldığı ve gemide stajyerlerin temizlemesinin yasak olduğu kimyasal kalıntıları temizlediği iddia ediliyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, ailesi tarafından 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa Koç’un daha önce herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı ve staj yaptığı gemide maruz kaldığı kötü çalışma koşulları neticesinde hastalanarak yaşamını yitirdiğinin ifade edildiğini belirterek, konunun araştırılması için Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını göreve çağırdı.
Ağbaba, konuyu meclis gündemine de taşıyarak Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle soru önergesi verdi.
Ağbaba, Bakan Selçuk’a;
“Stajyer çalışanların çalışma koşulları ile ilgili Bakanlığınızın herhangi bir denetimi var mıdır?
Stajyer çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamı dışında çalıştırılıp çalıştırılmadığı Bakanlığınız tarafından nasıl denetlenmektedir?
2002 yılından bugüne çalışma yaşamı içerisinde kaç stajyer öğrenci iş sağlığı ve güvenliği sağlanmadığı için hayatını kaybetmiştir?
Mustafa Koç’un yaşamını yitirmesi ile ilgili Bakanlığınız herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır?
6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği kanununda stajyer çalışanların sağlığı ve güvenliği ile ilgili Bakanlığınızın ek bir çalışma planı var mıdır?” sorularını yöneltti.


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.