CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’DAN, 6. YILINDA GEZİ DİRENİŞİ MESAJI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’DAN, 6. YILINDA GEZİ DİRENİŞİ MESAJI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’DAN, 6. YILINDA GEZİ DİRENİŞİ MESAJI “GEZİ, BU TOPRAKLARIN GÖRDÜĞÜ EN İNSANCIL DİRENİŞ OLARAK TARİHE GEÇTİ” CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Gezi Direnişi, bu toprakların gördüğü en insancıl, en barışçıl ve en h

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA’DAN, 6. YILINDA GEZİ DİRENİŞİ MESAJI
“GEZİ, BU TOPRAKLARIN GÖRDÜĞÜ EN İNSANCIL DİRENİŞ OLARAK TARİHE GEÇTİ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Gezi Direnişi, bu toprakların gördüğü en insancıl, en barışçıl ve en haklı direnişlerinden biri olarak tarihe geçti” dedi.
Ağbaba, Gezi Direnişi’nin 6. Yılında yazılı bir açıklama yaptı. Hiçbir gücün Gezi Ruhu’nu yok edemeyeceğini belirten Ağbaba, AKP yöneticilerinin toplumu kutuplaştırmak, susturmak, sindirmek ve kapıkulu etmek için uyguladığı tüm baskı ve şiddete karşı direnmeye devam edeceklerini kaydetti.
HER SİYASİ GÖRÜŞTEN,ETNİK KİMLİKTEN,TAKIMDAN İNSANLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,yazılı açıklamada “Tek adam diktasına karşı sesini yükselten milyonların, özgürlükleri her geçen gün daha da kısıtlanan gençlerimizin, gittikçe artan baskı rejiminden bir an olsun kurtulup nefes alabilmek için özgür ve yeşil alan isteyen yurttaşların bir araya gelerek başlattığı toplumsal bir eylemler dalgası oldu. Her siyasi görüşten, her mezhepten, her etnik kimlikten, her takımdan insanlar bir araya gelerek özgürlük mücadelesi verdi” ifadelerini kullandı. Ağbaba, Gezi Direnişi’nin açlığa, işsizliğe, yoksulluğa ‘dur’ demek için, ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi olmak için,emeğini, ekmeğini alamayanlar için bir haykırış olduğunu belirtti.
HİÇBİR GAZ FİŞEĞİ,COP GEZİ RUHUNU YOK EDEMEYECEK
“Bu haklı direniş, yalanlarla, iftiralarla, tehditlerle ve cinayetlerle durdurulmaya çalışılsa da milyonlarca yürek bir olup baskı rejimine karşı göğsünü siper etti” diyen Ağbaba, “ Gezi Direnişi sırasında ülkeyi yönetenlerin bizzat verdiği emirler ve hedef göstermeleri ile gençlerimizi katlettiler. Onlarca yurttaşımızı hedef gözeterek yaraladılar. Bu canlarımızın kanı, emri verenlerin ve sorgulamadan uygulayanların elindedir ve hiç çıkmayacaktır. Tüm bunların sorumluları mutlaka hukuk önünde hesap verecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.Hiçbir mermi, hiçbir gaz fişeği, hiçbir cop bu kararlılığı ve Gezi ruhunu yok edemeyecek” dedi.
DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE DEVAM
Veli Ağbaba açıklamasının devamında ; “Gezi Direnişinin 6. Yılında özgürlük için sokaklara çıkan gençleri, çocukları ile birlikte direnen anne babaları, şiddete karşı apartman kapılarını, işyerlerini açanları, pencerelerden tencere tava çalanları, parklarda kitap okuyan, şarkı söyleyen, dans eden 
tüm Gezicileri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. AKP yöneticilerinin toplumu kutuplaştırmak, susturmak, sindirmek ve kapıkulu etmek için uyguladığı tüm baskı ve şiddete karşı direnmeye devam edeceğiz. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük mücadelesine devam edeceğimizi belirtmek  istiyorum” ifadelerine yer verdi.


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.