CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA ODTÜ'LÜ GENÇLERİN YANINDA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA ODTÜ'LÜ GENÇLERİN YANINDA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA ODTÜ'LÜ GENÇLERİN YANINDA“ÖĞRENCİLER POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEMELİYDİ”CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, polisin ODTÜ Kampüsü’ne geldiğini haber alır almaz öğrencil

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA ODTÜ'LÜ GENÇLERİN YANINDA
“ÖĞRENCİLER POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEMELİYDİ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, polisin ODTÜ Kampüsü’ne geldiğini haber alır almaz öğrencilerin yanına koştu, öğrencilerin zarar görmesini engellemeye çalışırken biber gazına maruz kaldı. Biçer Karaca, ODTÜ’de yaşananlara ve yurt tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulundu.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kavaklık arazisinde yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı 55 gündür direnen öğrenciler güne polis baskını ile uyandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren polis ablukasına alınan öğrencilerin yanında olan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ağaç kesimlerinin durdurulup, ruhsatsız inşaatın mühürlenmesini “Bu zafer, başta kavaklıkta haftalardır kararlı bir şekilde direnen öğrenciler olmak üzere öğrencisinden, öğretim üyesine tüm ODTÜ’lülerindir” sözleriyle değerlendirdi.
“BU TABLO ODTÜ’YE YAKIŞMADI”
ODTÜ yönetimiyle geçen yıl imzalanan bir protokolle KYK’ye devredilen 40 dönümlük kavaklık arazisinde yurt inşaatı gerekçesiyle çalışmanın başlamasıyla birlikte öğrenciler çadırlarda gece gündüz nöbet tutmaya başladı. Öğrencileri daha önce de ziyaret eden Biçer Karaca, alanın polis ablukasına alındığını öğrenir öğrenmez öğrencilerin yanında oldu. Polisin öğrencilere yönelik orantısız güç kullanmasına engel olmaya çalışırken biber gazlı müdahaleden etkilenen Biçer Karaca, yaşananları şu sözlerle değerlendirdi; “Kampüsünü, yeşilini korumak isteyen ODTÜ öğrencilerine karşı Rektörlük izniyle yapılan polis müdahalesi kabul edilemez. İlk andan itibaren polisin kampüsten çıkartılması için girişimlerde bulunduk ancak ODTÜ yönetimi olayların bu noktaya taşınmaması için hiç bir adım atmadı. Öğrencilerini polisle karşı karşıya bırakmaktan çekinmedi. Bu tavır ODTÜ gibi köklü bir kurumun yöneticilerine yakışmadı.”

“BİR TEK AĞAÇ KESİLMEDEN, GENÇLERİMİZ ZARAR GÖRMEDEN ÇÖZÜLEBİLİRDİ”
Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi nezdinde de görüşmeler yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı gün boyu yaşananları değerlendirdi: “Ruhsatsız bir şekilde başlatılan bir inşaat çalışmasıyla karşı karşıyayız. Bu durumu Belediyelerimizle paylaştık ve hukuksuzluğun giderilmesinin gerekliliğini anlattık. Onlar da derhal harekete geçerek gerekli işlemleri başlattılar. Belediye ekiplerinin kampüse girişine izin verilmemesi gibi bir dizi hukuksuzluk yaşandı ancak nihayetinde ağaç kesimleri durdu. Hiç ağaç kesilmeden, hiçbir gencimizin canı yanmadan barış içerisinde çözülebilecek bir sorun ne yazık ki bugün kriz haline dönüştürüldü. ODTÜ Yönetiminin öğrencilerini polisin hedefi haline getiren tavrını kınıyorum.”
“KYK PARASINI İSTENMEDİĞİ YERE DEĞİL, İHTİYACI OLAN BAŞKA ŞEHİRLERE HARCASIN”
ODTÜ Mezunlar Konseyi ile de görüşmeler yürüten Biçer Karaca, ODTÜ’nün yurda ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın doğru yer seçimi ve doğru yöntemle giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “ODTÜ’lü öğrenciler kampüslerinde KYK yurdu istemiyorlar. Kampüsteki tüm yurtların yönetimi üniversite tarafından yapılıyor ve KYK’nin bu yapıyı bozacağından endişe ediyorlar. Bizler de bu görüşe hak veriyoruz ve ODTÜ’de yurt ihtiyacının karşılanabilmesi için başka yol ve yöntemler olduğunu biliyoruz. Öğrencilerin isteği hilafına bir yurt yapılmasındansa 150 milyon lira gibi bir maliyeti olacak bu proje yerine KYK, ülkemizin başka ihtiyaç olan yerlerine yurtlar yapabilir.”


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.