CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK’IN BASIN TOPLANTISI  (10 MAYIS 2019)

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK’IN BASIN TOPLANTISI (10 MAYIS 2019)

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK’IN BASIN TOPLANTISI(10 MAYIS 2019)CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Bugün Iğdır’da

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK’IN BASIN TOPLANTISI
(10 MAYIS 2019)
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Bugün Iğdır’da bir Mehmetçiğimiz yine hain teröristlerin bombalı saldırısıyla şehit oldu. Sözlerime başlarken, şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aynı saldırıda yaralanan bir askerimiz daha var. Gazimize de acil şifalar diliyorum ve umarım bunu yapanlar biran önce cezalarını görürler.
ALGI OPERASYONUNA BAŞLADILAR
6 Mayıs’ta Saray, YSK’yla el ele vererek bir sandık darbesi gerçekleştirdi. 73 yıllık çok partili yaşamımızda demokrasimize böyle bir darbe vurulmamıştı. Saray ve onun seçimi kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının, şimdi de yeni bir algı operasyonuna giriştiklerini görüyoruz. Darbenin müellifleri sıkılmadan, utanmadan kendilerini mağdur gösterip, sandık darbesinin gerçek mağduru olan CHP’yi, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Millet İttifakı’nı ve tabi ki en önemlisi, İstanbul’un Seçilmiş Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’nu suçlamaya kalkışıyorlar.
MİLLETİN HUZUR İÇİNDE ORUCUNU AÇMASINA BİLE İZİN VERMİYORLAR
Dün akşam, Saray’ın kibirli kişisi, bir iftar yemeğinde, açmış ağzını yummuş gözünü. İftar sofrasını adeta kendine miting alanı yapmış. Artık vatandaşlarımızın inançlarına da saygı kalmadı. Mübarek ramazan ayında, milletimizin huzur içerisinde orucunu açmasına bile izin verilmiyor. Anayasa’ya göre “milletimizin birliğini temsil etmesi” gereken, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna otururken “tarafsız kalacağına” namusu ve şerefi üzerine yemin eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, iftar sofralarında bile milletin arasına kin, nefret, nifak tohumları saçmaya devam ediyor. 
SARAY VE YSK EL ELE VERİP SANDIK DARBESİ YAPTI
Öncelikle, Saray’ın sandıktan çıkan millet iradesini ve İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını gasp etme operasyonunun detaylarına bir bakalım. İlk olarak şunu açık ve net olarak ortaya koymamız gerekiyor: Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli YSK, iktidarın azmettirmesiyle İstanbul seçimlerini iptal etmiş, saray ve YSK el ele verip sandık darbesi yapmıştır. Bunu hep söyleyeceğiz. YSK bu kararıyla, hukuku ve içtihatlarını çöpe atmış, kendi varlık sebebini inkar etmiştir. Bugüne kadar demokrasinin ve hukuk devletinin tüm temel taşlarını söküp atan iktidar ise bu kumpasla, elinde kalan son meşruiyet kalesi olan sandığı da ateşe vermiştir.
YALAN RÜZGARI ROMANLARI SERVİS EDİLİYOR
Kurul, kısa kararında “bir kısım sandık kurulunun kanuna aykırı oluşturulması ve bunun seçim sonuçlarını etkiler nitelikte olmasını” İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin iptalinin gerekçesi olarak göstermiştir. Daha ortada gerekçeli karar yoktur. Fakat AK Parti, kısa kararda olmayan çok daha ayrıntılı iptal gerekçelerini, yargıçlar daha yazmaya başlamadan sıralayıp durmaktadırlar. AK Parti’nin seçimi kaybetmiş belediye başkan adayı, Genel Başkanları bunları dile getirmekte, bir de bununla ilgili yalan rüzgarı romanları etrafta servis edilmektedir.
İPTAL GEREKÇELERİNİN MÜELLİFİ BELLİ
Aslında bütün bunlar bir şeyi ortaya koyuyor. Bu ayrıntılı iptal gerekçelerinin hangi adreslerde kaleme alındığını ortaya koyuyor. Bu iptal gerekçelerinin müellifi bellidir. Bu iptal gerekçelerini yazanlar YSK’dakileri bu darbeye azmettirenlerdir. Seçimin iptali için gerekçe gösterilen, sandık kurul başkanının devlet memuru olmadığı iddia edilen sandıkların tamamında AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın oyu, İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oyundan fazla çıkmıştır. Hatta AK Parti’nin gözlemcisinin bulunmadığı ve sandık başkanının da memur olmadığı 141 sandıkta da AK Parti adayı önde çıkmıştır. Bu nasıl şaibedir, bu nasıl bir yolsuzluktur, bu nasıl bir organize iştir ki bunların yapıldığını iddia sahibinin oyu, o iddialara konu olan sandıklarda diğer adaydan daha yüksek çıkmıştır.
SUÇ DUYURULARIYLA KURULLAR ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURULUYOR
Tüm bu tablo vatandaşlarımıza şunu göstermektedir: Sandığın da hukukun da tabutuna çivi çakılmıştır. Şimdi bu çiviyi çakanlar çıkmışlar mağdur rolü oynamaya çalışmaktadırlar. Sandık kurulu başkanları hakkında yapılan bu suç duyuruları 45 gün sonra yapılacak seçimde il, ilçe ve sandık kurulları üzerinde şimdiden ciddi bir baskı oluşturmaya başlamıştır. Bu, seçim güvenliği açısından çok ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.
İNANILMAZ AMA GERÇEK
AK Parti Genel Başkanı, dün katıldığı iftar yemeğinde ve ödül töreninde, “milli iradeye saygının seçim sonuçlarını kabul etmeyi gerektirdiğinden” bahsetmiştir. Evet, inanılmaz ama gerçek. Bunu seçimlere girmek serbest ama kazanmak yasak anlayışıyla hareket eden birinden duymak gerçekten trajikomiktir. AK Parti Genel Başkanı, adet haline getirdiği üzere milletin aklıyla alay etmekte, yalanı hakikat gibi gösteren gerçek ötesi bir siyasetle sandıktan çıkan millet iradesini itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır.
KABATAŞ GİBİ BU İDDİALARIN DA GÖRÜNTÜLERİNİ BEKLİYORUZ 
AK Parti Genel Başkanı “alenen çalınmış oylardan”, “yolsuzluktan” bahsetmektedir. Ama YSK’nın kısa kararında bununla ilgili hiçbir husus yer almamaktadır. Hatırlayacaksınız, Rusya’ya gitmeden önce seçimlerle ilgili “kameraların tespit ettiği usulsüzlükler olduğunu” söylemişti. Aynı Kabataş’ta deri pantolonlu üstü çıplak adamların başörtülü bir kadına saldırdığı yalanı gibi bu görüntüleri de hala bekliyoruz kamera görüntülerini seçimde yolsuzluk yapıldığına dair.
MAZBATAYI GASBETTİLER
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve sözcüleri, işlenen hukuk cinayetini “başka adayın kazandığı seçimi alıp başka adaya vermiyoruz ki. Yeniden yapalım, madem kazandınız yeniden kazanırsınız” demektedirler. Bir de onu yapsaydınız. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını gasp ettiniz yetmez birde onu yapsaydınız. O mazbatayı da alıp Binali Yıldırım’a verseydiniz. Ha bunu da konuşmamış değilsiniz. Sizin içinizde bunu önerenlerde var, böyle olsun diyenler de var.
SEÇİM Mİ YAPIYORUZ MİSKET Mİ OYNUYORUZ
İstanbul seçimleri misket oynamaya benzemez. Dünyanın pek çok ülkesinden daha büyük bir şehri yönetecek belediye başkanını mı seçiyoruz yoksa birbirimizi ütmesine misket mi oynuyoruz? Gerçekten akıl almaz bir ciddiyetsizlikle karşı karşıyayız.
FAŞİZM, BUNLARI YAPANLARIN ADRESLERİNDE ARANMALI
Son olarak, iftar sofrasında Tayyip Erdoğan, Sayın Genel Başkanımıza demediğini bırakmamış. Ne diyelim? Kişi aslında herkesi kendi gibi bilirmiş. Ama ben şunların altını çizerek söyleyeyim. Bizim Genel Başkanımız, iftarlarda siyaset konuşmaz. Milletin seçtiği başbakanı görevden alıp da partisinin içinde darbe yapmaz. Tarafsız kalacağına namusu ve şerefi üzerine yemin edip bu yemine rağmen dönüp de partisinin Genel Başkanlığı koltuğuna oturmaz. YSK’yı sandık darbesine azmettirmez. Milletin gözü önünde milli iradeye kumpas kurmaz. Faşizm, faşizm demişler faşizm bunları yapanların adreslerinde aranmalıdır.
KEM SÖZLERİN SAHİBİNE “EDEP YA HU” DİYORUZ
AK Parti Genel Başkanına bir kez daha hatırlatalım: Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiden ve sandıktan yana olan tavrını, size “muhtar bile seçilemez” denirken, millet öyle istiyor deyip başbakanlık yolunu açtığın da göstermiştir. Türkiye bugün tek kişi parti devleti eliyle 1946’nın da gerisine düşürülmüş, 73 yıllık demokratik birikimimiz, 36 günde çöpe atılmıştır. Millet iradesini yok sayanların, millete verdiği sözleri unutanların, milletin sesini duymayanların, şimdi çıkıp da bize hakaretler yağdırması ne izanla ne de insafla bağdaşır. Çok şükür, Sayın Genel Başkanımızın ve bizlerin yalan, iftira, tehdit ve hakaret hiçbir zaman siyasi sermayesi olmamıştır. Yalanı, iftirayı, tehdidi ve hakareti bir siyasi üslup haline getirenlerin kimler olduğunu da milletimiz gayet iyi takdir etmektedir. Biz, bu kem sözlerin sahibine “edep ya hu” diyoruz.
İSTANBUL’UN RANTINI HAVUZDAKİ DOSTLARINA VERMEYE ALIŞMIŞLAR
Ama biz Sarayın kibirli kişisindeki bu telaşın nedenini de gayet iyi biliyoruz. İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 günlük icraatıyla İstanbul’un parasının İstanbulluların olacağını, İstanbul’un rantının İstanbullularda kalacağını, İstanbul’un kaynaklarını İstanbullular için kullanacağını göstermiştir. Su fiyatlarında yapılan indirimler, öğrencilerin, yeni doğum yapan annelerin, çocukların ulaşımında sağlanan indirimler, 19 gün içinde bunlar yapıldı.  Uygulanacak sosyal demokrat politikaların, halktan yana politikaların İstanbullunun rantını İstanbulluya vermeyi öngören politikaların ipuçlarını açıkça ortaya koymaktadır. İstanbul’un rantını bugüne kadar havuzdaki dostlarına vermeye alışmış olanların tabi ki bundan paniklemesi normaldir. Ancak bir hususu anlamadığımızı da burada söylemek isteriz. Saray’ın kibirli kişisi neden İstanbul Belediyesi’ndeki verilerin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kontrol edilmesinden bu kadar rahatsız olmuştur, bu kadar paniklemiştir? Bu verilerde ne vardır? 
MİLLET MAZBATAYI YENİDEN İMAMOĞLU’NA VERECEK
Çok partili demokrasi tarihimizin en büyük mağduriyeti, milletimizin sandıkta vereceği oylarla giderilecektir. Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gasp edilen mazbatası, milletin eliyle yeniden kendisine verilecektir. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Şimdi sorularınız varsa alabilirim.
Soru- Efendim az önce değindiniz ama ben biraz daha detay sormak istiyorum. Cumhurbaşkanı dün akşamki konuşmasında yine seçimlerde oyların çalındığını, yine Binali Yıldırım ve oy hırsızlığının olduğunu söyledi. Ama YSK’nın kararında biz böyle bir gerekçe görmedik şimdiye kadar. Sadece sandık kurulunda memurların olmadığını bu yüzden seçimlerin tekrar edildiğini, iptal edildiğini gördük. Bu açıklamaları neye bağlıyorsunuz bu birinci sorum.
İkincisi de halen çok tartışılıyor aynı zarfta, tek zarfta 4 pusula sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal edildi. AK Parti bir klip yayınladı klipte de 123 sandıkta 42 bin oy sadece Büyükşehir Belediyesine etki ediyor ilçelere etki etmiyor denildi. Bu açıklamaları neye bağlıyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Minareyi çalanlar şimdi minarenin kılıfını hazırlamaya çalışıyorlar. YSK üyeleri daha henüz gerekçeli kararı yazmamışken, Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerinin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul Büyükşehir adayının kısa kararda yazan gerekçelerin çok ötesine giden gerekçeleri söylüyor olması, 7 tane üyenin yazacağı gerekçeli kararın müellifinin kim olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır. Bu kararın hangi mahfillerde yazılmış olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. 31 Mart akşamı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığının belli olmasından itibaren dört başı mamur bir kumpas uygulamaya konmuştur. O kumpas çerçevesinde öyle anlaşılıyor ki YSK’nın iptal gerekçeleri dahi yazılmıştır. O kumpası hazırlayan mahfillerde.  
Soru- Bir de diğer soru vardı efendim tek zarf 4 pusula?
Faik ÖZTRAK- Biraz önce minare örneğini onun için verdim. Ama mesele açık. Aynı sandıkta tek bir zarfın içine 4 tane pusula atıyorsunuz, gerekçeniz sandık kurullarının yasada tarif edilen biçimde oluşmadığı ve sandık kurullarında öngörülen memurların bulunmadığı. Aynı sandık kurullarının ilçe belediyeleri, ilçe belediye meclisleri ve muhtarlıklar için yapmış olduğu uygulamaları doğru kabul ediyorsunuz, buna karşılık Büyükşehir Belediyesi için yapılan uygulamalar için aradaki farkı gerekçe göstererek seçim sonuçlarını etkileyebilir diyorsunuz.
Şimdi bakın arkadaşlar, bu sandıkları kim oluşturmuş? İlçe seçim kurulları. İlçe seçim kurulları kimlere bağlı? İl seçim kuruluna, il seçim kurulu da YSK’ya. Soru şu, bu sandıklarda partilerin temsilcileri var mıydı? Vardı. Bu sandıkların etrafında gözlemciler var mıydı? Vardı. Bu sandıklarda yolsuzluk yapıldığına dair herhangi bir tutanak var mı? Yok.
Yani bu sandıkların bu şekilde oluşumunun seçmenin sandıkta oluşan iradesini etkileyecek bir durumu olmadığı ortada. O zaman ne oluyor? Hani o mühürsüz oylarda “seçmen iradesinin üstünlüğü” diyerek mühürsüz oyları geçerli saymıştınız ya… Çünkü “mühim olan seçmen iradesidir, oyun mühürlü ya da mühürsüz olması seçmenin iradesini etkilemiyor” demiştiniz. Şimdi de o sandıkta memur bulunup bulunması ya da bulunmaması öyle gözüküyor ki seçmenin iradesini etkilememiş. Bir önce verdiğiniz karar orada dururken kalkıp bunu iptal ederseniz milletin vicdanı rahatsız olur. Milletin vicdanı bunu kabul etmez, millet bunu kabul etmez, millet bunun hesabını sorar.
Soru- Efendim Sayın Genel Başkanın İstanbul’da bir teknede yaptığı görüşmeye dair bazı iddialar ortaya çıkmıştı hatta eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’le görüştüğü iddia edilmişti yalanlandı o bilgi ama bugün Genel Başkana dair fotoğraflar çıktı. Paylaşacağınız bir detay var mıdır görüşmeye dair?
Faik ÖZTRAK- Arkadaşlar öyle gözüküyor ki istihbarat teşkilatları Genel Başkanımızı çok yakından takip ediyor. Biz de zaten biliyoruz bunu. Ama bizim gizlimiz, saklımız yok her şey açıkta. Genel Başkanımızın gizli saklısı yok her şeyi açıkta yapıyor. Eğer gizli saklı bir görüşme yapsaydı, herhalde birilerinin yatında oturup görüşmezdi. Şimdi istihbarat örgütlerinin kendi ellerindeki materyalleri alıp yandaş medyaya servis edip bunun üzerinden bizleri itibarsızlaştırmaya dönük hikayeler yazdırmaya kalkmaları gerçekten ayıptır. Türkiye’de istihbarat teşkilatının, o istihbarat teşkilatının bağlı olduğu makamların ne hale düştüğünü ortaya koymaktadır. Gerçekten yazık, gerçekten komik.
Soru- Efendim birkaç tane kısa kısa sorum olacak. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik YSK üyelerine atfen “dokunulmazlığına mı güveniyorsun da konuşuyorsun” gibi bir atıfta bulundu, dokunulmazlık tartışması başladı. Birinci sorum bu olacak.
İkincisi, bazı sanatçılar Ekrem İmamoğlu’na yönelik desteklerini açıkladılar. Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı, destek veren sanatçıların isimlerini sosyal medyada yayınladı. Sanatçılar tepki gösterdi, fişleme yapılıyor diye. İkinci sorum bu olacak.
Ve son olarak yine Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşamki konuşmasında Ankara ve İstanbul’da özellikle TC ibareleri geri gelmişti, “TC ibaresini geri getirmek tekrar yeniden koymak riyakarlıktır” dedi. Bir de bu olacak sorum.
Faik ÖZTRAK- Şimdi en sonuncundan başlayım. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti. Dolayısıyla CHP’nin TC ibaresine sahip çıkmasından daha doğal hiçbir şey yoktur ve sonuna kadar da CHP olarak biz, TC ibaresine sahip çıkacağız niye riyakarlık olsun? Riyakarlık yapanlar TC’ye inanmayıp onu kaldırıp sonra getirip yeniden koyanlardır.
İkincisi, dokunulmazlık meselesinde dün söyleyeceğimi söyledim. Hodri meydan. Devlet Bahçeli de Genel Başkanımızın dokunulmazlığını gündeme getirdi, Cumhurbaşkanı da şimdi “dokunulmazlığına mı güveniyorsun” diyor. Biz de diyoruz ki, kaldırın bakalım hodri meydan, kaldırın. Her yerden çok ciddi bir baskı süreci yeniden başlamıştır. Çok da ilginçtir bundan önceki dönemde milyonluk tazminat davaları açarak, daha sonra hapis cezalarıyla, daha sonra idam sehpaları göstererek muhalefet partilerini kampanya sürecinde tehdit edenler yine başka başka noktalara doğru gitmektedir. Bir şeyi anlayamadılar, demirden korksak trene binmezdik.
Soru- Bir de sanatçılar vardı efendim.
Faik ÖZTRAK- Söylüyorum arkadaşlar yani bu baskı sadece liderlerle de sınırlı kalmıyor anlaşılan şimdi sanatçılara da yansıyor. Bakınız, Türkiye’de artık herkes konuşacak engelleyemezler. Çünkü işin nereye gitmekte olduğu ortada. Buna evet denilmesi, buna razı olunması halinde sandıkla gelen sandıkla gitmeyecek.
Herkes konuşacak her şey çok güzel olacak.
Teşekkür ediyorum. 


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.