CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “11. KALKINMA PLANI, EMEK DÜŞMANI IMF'SİZ IMF PROGRAMIDIR’’

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “11. KALKINMA PLANI, EMEK DÜŞMANI IMF'SİZ IMF PROGRAMIDIR’’

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “11. KALKINMA PLANI, EMEK DÜŞMANI IMF'SİZ IMF PROGRAMIDIR’’CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Basın Açıklaması şöyle:“İktidarın meclise sunduğu 11. Kalkınma Programı, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “11. KALKINMA PLANI, EMEK DÜŞMANI IMF'SİZ IMF PROGRAMIDIR’’
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Basın Açıklaması şöyle:
“İktidarın meclise sunduğu 11. Kalkınma Programı, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik iflasın adeta belgesi haline gelmiştir. Kalkınma planında yer alan hedefler geçmiş 10. Kalkınma Planında belirtilen hedeflerin gerisinde kalırken, iktidar kalkınmayı sadece kendi yandaş sermayesi için uygun görmektedir.
İktidar bir önceki planda 16 bin dolar olan kişi başına milli gelir hedefi 12 bin 484 dolara çekerken,  ine 10’uncu Kalkınma Planı’nda 7,2 olan işsizlik oranı hedefini 11. Kalkınma planında yüzde 9,9 olarak belirlemiştir. Bu da demek oluyor ki ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik bunalım artık iktidarın kendi belgelerine de yansımış oluyor.
11. Kalkınma Planı İle Emekçilerin Güvenceleri Elinden Alınacak
11.Kalkınma planında yer alan esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması ifadeleri kamuda çalışan devlet memurlarının ve diğer sektörlerde çalışan emekçilerin elinde kalan güvencelerini tehdit etmektedir. Planda yer alan ‘’ İş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik esnek çalışma biçimlerinin etkinleştirilmesi ve konuya ilişkin denetimler artırılması’’ ve  ‘’ esnek çalışma biçimleri konusunda tüm sosyal taraflara yönelik farkındalık faaliyetleri artırılması’’ ifadeleri Türkiye’de çalışma yaşamını tamamen güvencesiz bir yapıya büründürüleceği anlamına gelmektedir.
İktidarın kalkınma planında emek güvencesizleşecek emekçiler ise kölelik koşullarında yaşamaya ve çalışmaya devam edecektir.
İktidar Kalkınma Planı İle Kıdem Tazminatını Gasp Ediyor
Kalkınma planında yer alan ‘’sosyal tarafların mutabakatı ile’’ kıdem tazminatının BES ile entegre bir şekilde fona devredileceğinden bahsediliyor. İktidar sosyal mutabakat derken neyi kast ediyor anlamış değiliz. İktidarı bu ülkenin milyonlarca emekçisi sendikacısı diyor ki kıdem tazminatı kırmızıçizgimdir son kalemdir dokunamazsın diyor iktidar halen bildiğini okumaya devam ediyor. Eğer bir sosyal mutabakattan bahsedilecekse milyonlarca emekçi bunun cevabını vermiş durumdadır ‘’ Kıdem tazminatıma dokunma’’ diyor.
Kalkınma Planı IMF Tarafından Mı Hazırlandı?
İktidar açıkladığı planda işçiye emekçiye yoksulla işsize gençlere istihdama yönelik herhangi bir somut öneri sunmadığı gibi halka daha çok kemer sıkma politikaları dayatılacağının sinyalleri açık açık veriliyor. Kalkınma planı adı altında yandaşlar kurtarılmaya çalışılırken, yurttaşlarımıza yine yoksulluk ve işsizlik reva görülüyor.
İktidara soruyoruz kemer sıkma politikalarının halka reva görüldüğü, işsizliğin ortadan kaldırılmadığı bir planı nasıl kalkınma adı altında meclise sunabiliyorsunuz?
Bahsettiğiniz sözde kalkınma planı adı altında IMF politikalarını ülkeye dayatmaya mı çalışıyorsunuz?”


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.