CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL İL KONGRESİNDE KONUŞTU (13 OCAK 2018)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL İL KONGRESİNDE KONUŞTU (13 OCAK 2018)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL İL KONGRESİNDE KONUŞTU (13 OCAK 2018)- "Enis Berberoğlu başta olmak üzere hi&cced..

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL İL KONGRESİNDE KONUŞTU (13 OCAK 2018)

- "Enis Berberoğlu başta olmak üzere hiçbir milletvekilinin hapishanede olmasını istemiyoruz. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Onları hapishaneye koyan yargı sistemini de kınıyoruz"
- "Kendi ülkesine vergi vermemek için, kendi ülkesine vergi ödememek için yurt dışında vergi cennetlerinde şirket kuranlar milli de olamazlar, yerli de olamazlar"
- "Herkes, özellikle İstanbullu kardeşlerim şunu çok iyi bilsinler, 2019 geliyor, referandumda hangi sonucu elde ettiysek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde daha büyük çoğunlukla aynı sonucu elde edeceğiz"
- "Bugün bazı hakimler, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan hakimler, Führer benzeri bir düzenin içinde yer almış durumdadırlar. Biliyorum, bunu söyledim diye şimdi hemen fezlekeler düzenlenecek, hemen savcılar, hakimler harekete geçecek. Geçmezseniz namertsiniz"
- "Ben size söz veriyorum, 2019’da sözüm söz, Süleyman Şah Türbesi’ni aynı yere götüreceğiz ve Türk bayrağını oraya dikeceğiz"
- "Bütün hakim arkadaşlarıma sesleniyorum, hakimin onurunu koruyacak olanlar sizsiniz. Hukuk devletini savunacak olanlar sizsiniz. Siyasi otoritenin baskısı altında kalırsanız Türkiye’yi Hitler dönemine taşırsınız. Direnmek, hukuktan ayrılmamak, adaletten ayrılmamak sizin göreviniz olmalı"
- "Bazen Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanında biz değil, ben mücadelesinin yapıldığını görüyorum. Bu bizim tarihimize ve geleneklerimize aykırıdır. Bunu CHP’nin içinde belli çevrelere aşılayan 12 Eylül darbe hukukudur"


Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Kongresinde yaptığı konuşma şöyle: 


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.