CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Roman Buluşmasına Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Roman Buluşmasına Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Unutmayın Bay Kemal’in kavgası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne adaleti getirme kavgasıdır. Adaleti getirmek için sizden destek istiyorum. Desteğinizi esirgemezseniz adaleti getireceğiz bu ülkeye, her karış toprağına adaleti getireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz; hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir, alın teri mücadelesidir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye mücadelesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Roman Buluşmasında Roman yurttaşlar ile bir araya geldi.

Buluşmaya CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Tunç Soyer'in dışında CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ile milletvekilleri de katıldı.

“Romanlar seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini dinlemeye gelen Roman yurttaşlara şu sözlerle seslendi:

“58 BELEDİYE BAŞKANIMIZ 58 AYRI BÖLGEDEN ROMAN KARDEŞLERİMİZİ GETİRDİLER BURAYA, TÜRKİYE’DE BİR İLK”

“Bu ülkede yaşayan herkesin hakları var, hak istemede hepimiz eşitiz. Hak istediğiniz zaman adalet olur ama sessiz kalır, hak istemezseniz birileri gelir size hakkınızı teslim etmez. Hak istemek, adaleti istemek aynı zamanda mücadele etmek demektir. Aynı zamanda hak talebini yerine getirenlerin yanında durmak demektir. Güzel bir toplantı yapıyoruz, belki Türkiye’de ilk kez böylesine güzel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlarımız burada, 58 belediye başkanımız 58 ayrı bölgeden Roman kardeşlerimizi getirdiler buraya, Türkiye’de bir ilk.

“ADALET TALEBİNDE, HAK TALEBİNDE BULUNAN HERKESİN YANINDA OLDUM, YANINDA OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİM”

Romanların hakları uzun süre görmezden geliyor. Bir şeye inanmanızı isterim; adalet talebinde, hak talebinde bulunan herkesin yanında oldum, yanında olmaya da devam edeceğim. Kimsenin inancı, kimsenin kimliği, kimsenin yaşam tarzı ayrımcılık nedeni olmamalıdır. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına ve inancına saygı göstermek bütün siyasetçilerin ortak görevi olmak zorundadır. Bu görevi yapıyorum, hepinize saygı duyuyorum. Sizden bir şey istiyorum.”

“SLOGAN GAYET GÜZEL AMA BEN SİZDEN SLOGAN BEKLEMİYORUM, SANDIĞA GİDİNCE CHP’DEN YANA TAVIR BEKLİYORUM”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Roman yurttaşların “Kemal Başkan” sloganlarına karşılık şunları söyledi:

“Slogan gayet güzel ama ben sizden slogan beklemiyorum, sandığa gidince CHP’den yana tavır bekliyorum. Bakın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman milletvekilini CHP Meclis’e getirdi. Bu ne demektir? CHP, toplumun her kesimiyle yakından ilgilenen, her kesimin sorunlarına çözüm üreten bir parti demektir. O nedenle CHP’ye benim sahip çıktığım gibi en az siz de sahip çıkmak zorundasınız. Sloganlar güzel ama sizden istediğim sandığa gidince Altı Ok’un altına mührü basmaktır.

“UNUTMAYIN BAY KEMAL’İN KAVGASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NE ADALETİ GETİRME KAVGASIDIR”

Mahkum ailelerin durumlarını da biliyorum, hiç endişe etmeyin, sorunlarınızı biliyorum. Haksız yere tutuklananları, göz altına alınanları biliyorum. Bu ülkede adaletin olmadığını da biliyorum. Unutmayın Bay Kemal’in kavgası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne adaleti getirme kavgasıdır. Adaleti getirmek için sizden destek istiyorum. Desteğinizi esirgemezseniz adaleti getireceğiz bu ülkeye, her karış toprağına adaleti getireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz; hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir, alın teri mücadelesidir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye mücadelesidir.

“TEK İSTEĞİM; SAĞIMDA OLUN, SOLUMDA OLUN, ÖNÜMDE OLUN VE BİRLİKTE YÜRÜYELİM, BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ AYDINLIĞA ÇIKARALIM”

Beslenme çantalarına yiyecek koyamayan annelerin dramını biliyorum o dramı da bitirme mücadelesidir. Aile Destekleri Sigortası’yla her aileye, her kişiye asgari bir gelir güvencesi getirme mücadelesidir. O nedenle bu mücadelede sizden tek isteğim yanımda olun. Tek isteğim; sağımda olun, solumda olun, önümde olun ve birlikte yürüyelim, birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım.”

gvmt6kk9gmrvilq1jt84rjd3.jpg

jpIetoljpo0vdgas8fwuibsn.jpg

5txp4fpmjnvyiI2d83a7a9kj.jpg

3lwajp8m7edumdwbvyoiht9o.jpg

qxuk5fcda6viqvsyrldtlgbo.jpg

c9nzyoscfmqpolzdwu4j675u.jpg

uIv8efn4qgbi2scnzlmzgbyp.jpg

mwqmaujnu1b2Ixkznsgyp07i.jpg

x3jx9lz4kgrfjev5pdwpyywq.jpg

fapyrjnuqmemzw43vkpyl18r.jpg

o8itkoel4fdvh2mq51s60kuu.jpg

87oseyu3t2Iaojscypvmfbxb.jpg

bl8bzdyigng3hqt7omtp0exa.jpg

pbuz9q4eyshcjhtad61tez2j.jpg

qw1vd8lbobpeyjcnmg6dj5ku.jpg

9qseaofvdrp8nnbw2jm6ghiy.jpg

na47dvpyp1jf6famzri8xewg.jpg

0hoerkp931dsa4ltmv5ed7fI.jpg

rjgzupwr4maaqdpen53Ihuel.jpg

d4xoxgybylgqtu5ciujk1emj.jpg

Iavunonxmpgfgdmce0cwqtjp.jpg

mcdjojq6dpswygfwlIzomkna.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.