CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, NTV’DE "KILIÇDAROĞLU’YLA ÖZEL" PROGRAMINDA GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, NTV’DE "KILIÇDAROĞLU’YLA ÖZEL" PROGRAMINDA GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, NTV’DE "KILIÇDAROĞLU’YLA ÖZEL" PROGRAMINDA GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE ..

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, NTV’DE "KILIÇDAROĞLU’YLA ÖZEL" PROGRAMINDA GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

-"YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bir yargıcımız var, o yargıca saygı duyuyorum, gayet güzel bir muhalefet şerhi yazmış. Diğerleri hakkında, hem Danıştay hem YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız, çünkü yasaları açıkça ihlal etmişler"

- "(CHP’nin AİHM’ye başvurusu) Biz, devleti falan şikayet etmiyoruz. Orada bizim hakim de var. Biz, Yargıtay’a gittiğimiz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni mi şikayet ediyoruz? Hak, adalet arıyoruz. Adalet, herkesin görevi. Sandığa gidip ’Evet’ veya ’Hayır’ oyunu kullanan bütün vatandaşların hakkını korumak için AİHM’ye başvuracağız"

- "(YSK’nın suç duyurusu) Çok memnun oldum. Eğer bu ’çete’ sözcüğü dolayısıysa suç duyurusu, götürüp hakimin önüne bunu koyacağım. Aynı şekilde, hakimin önüne başka illerdeki hakimlerin yazdığı muhalefet şerhlerini de koyacağım"

"Eğer bir partili cumhurbaşkanı olursa ve partisiyle ilişkisini de sürdürürse, o cumhurbaşkanı olamaz, adı cumhurbaşkanı olabilir ama toplumun, 80 milyonun cumhurbaşkanı olamaz, sadece kendisine oy verenlerin cumhurbaşkanı olur. Bu doğru mudur? Bana göre doğru değil, yanlıştır. Cumhurbaşkanı titrini alıyorsanız, bir partinin genel başkanı olamazsınız, devlette çift başlılık olur"

- "Sayın Baykal’ın açıklamalarını elbette saygıyla karşılarız ama bizi diğer partilerden ayıran temel bir özellik var, bizim yetkili kurullarımız var. Kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı, cumhurbaşkanı adayının hangi strateji ile belirleneceğini oturup kurullar konuşurlar, belirlerler. Biz bunun çalışmalarına bugünden başladık zaten"

-"Ben isimlerin konuşulmasını, hele hele bu süreçte isimlerin konuşulmasını asla ve asla doğru bulmam. Çünkü kişileri yıpratmaya bizim hakkımız yok. Onları bugünden alıp hedef tahtasına koymaya bizim hakkımız yok"

- "(Cumhurbaşkanı adayı) Hayır oyu veren, demokrasiden yana olan herkesle oturup konuşacağız, ’kimi gösterelim’ diye"

- "Hiç kimse kendisini partinin üstünde görmemeli, hiç kimse eleştirinin dozunu öyle kalkıp kamuoyu önünde vermemeli, ’istediğim lafı söylerim’ dememeli. Onu söyledim salı günü, ’partiyi kim yıpratırsa, kapının önüne koyacağım, nokta.’ Bu kadar basit"

- "Bir partinin genel başkanına nasıl saygı gösteriyorsak, o çerçevede saygı göstereceğiz. Bir cumhurbaşkanına göstereceğimiz saygı değil"


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.