CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 38. Olağan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 38. Olağan "Demokrasi ve Birlik" Kurultayı'nda Yaptığı Konuşma (04 Kasım 2023)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-"Bizim örgütlerimiz diğer partilerin örgütlerine benzemez. Tartışırız, parti disiplini gözetiriz ama unutmayız. Üç temel noktayı ifade edeyim. Bir, partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Dolayısıyla örgütler, 100 yıllık birikimimizin temel taşlarıdır. İki, hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü, dayanışma ruhunu asla ve asla sarsamaz. Üç, ben dahil hiç kimse kendisini partinin üstünde asla ve asla göremez."

-"Türkiye fiilen yarı açık cezaevine döndürülmüş durumdadır. Gazeteciler görevlerini yapamaz halededirler. Bu kurultayımızda; şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Çiğdem Mater'e, Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altınay'a ve Barış Pehlivan'a selam gönderiyoruz. Selam olsun size demokrasi kahramanları."

-"Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Usta Nazım'ın dediği gibi ateşi ve ihaneti gördük ama yılmadık, yıkılmadık, çalıştık. Yapılan bütün kumpaslara rağmen, yalana dolana rağmen, beşli çetelere rağmen, vatandaşlık verilen milyonlarca sığınmacıya rağmen, saray devletinin harcadığı milyarlara rağmen, saray devletinin valilerine, kaymakamlarına ve bürokratlarına rağmen çalıştık, yılmadık, yıkılmadık, asla ve asla boyun eğmedik. Çünkü şuna inanıyordum ve hep inandım ve hep söyledim: Yolu doğru olanın yükü ağır olur."

-"Seçim bitti. Kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler, uzun süredir değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim, onları değiştirmek oldu."

-"En büyük değişimi yaşayan parti, CHP'dir. Sivas'ın ötesine gidemiyorduk. Rozet takamıyorduk. Diyarbakır'a, Hakkari'ye, Mardin'e giremiyorduk. İllerine giremiyorduk, ilçelerine giremiyorduk. Peki bugün? Bugün oradan milletvekili çıkardık, milletvekili. Hangi değişimden söz ediyorsunuz? Girilemeyen evlere girdik. Girilemeyen mahallelere girdik. Girilemeyen sokaklara girdik. Girilemeyen illere ve ilçelere girdik. Ve CHP, Türkiye coğrafyasının her yerinde konuştu, her yerinde tartıştı. Değişimin içinde olanlar değişimi fark edemezler."

-"Bir şey daha... Biz sadece muhalefet eden bir parti görünümündeydik. Her şeye itiraz eden parti olarak bizi dillendiriyorlardı. Ama öyle bir değişiklik yaptık ki Türkiye’nin en temel sorunların çözüm üreten bir parti olduk. Bizim seçim bildirgemizi AKP ve MHP kopyalamak zorunda kaldı. Biz, hangi sorun varsa Türkiye coğrafyasında o sorunlara akılcı çözümler üreten tek partiyiz."

-"Bizim sağa kaydığımızı söyleyenlere sormak isterim: Çöpten kağıt toplayanların yanına kim gitti? Onların hakkını, hukukunu kim savundu? Onların ellerinden alınan arabaları onlara kim verdi? Bu kardeşiniz yaptı. Taşeron işçiler… Yahu sendikaların bile doğru dürüst sahip çıkmadığı taşeron işçileri önce Erzurum'da sonra değişik illerde örgütledik. Bunlara dernek kurdurduk."

-"Bir an olsun namerde boyun eğmedim ve namerde boyun eğmeyeceğim. Bir kere bile olsa haramzadelerin sofrasına oturmadım ve asla oturmayacağım. Benim sofram Halil İbrahim sofrasıdır. Mustafa Kemal'in kurduğu bu partide hiçbir zaman majestelerinin muhalefeti olmadım. Birilerinin muhalefeti olmadım. Halkın sorunlarını dillendirdim ve halkla beraber oldum, onlar gibi yaşadım. Benim sırça köşklere ihtiyacım yok. Benim evim benim sarayımdır, benim mutfağım benim mutfağımdır. Helal lokma benim başımın üstünde yeri olan bir lokmadır. Sarayın sofrasına gidip diz çökmedim. Doğru bildiğimi hep savundum, bundan sonrada doğru bildiğimi hak için, adalet için savunacağım."

-"Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın vefalı. Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin."

-"Benim tek isteğim halkımın gönlünde bir taht kurmaktır başka bir şey değil. Ve herkes şunu söyleyebilmeli; 'Evet bu Genel Başkan çalıştı, evet bu Genel Başkan emek harcadı.' Ben bunu istiyorum, başka bir şey istediğim yok. Ve bu ülkede dönüşümü sağlayacak olan bizleriz. Tarihi bir sorumluluk bizim sırtımızda."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 38. Olağan 38. Olağan "Demokrasi ve Birlik" Kurultayı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

tfwpwIk471k38td25hehldmn.jpg

x1k5k3rmt69wosxvghqnzlhc.jpg

p7obysrduy9hltjxgIepacwq.jpg

74cu6vbjxgofmneszpbwnopy.jpg

vrholezthbv7sxf0by3qawmd.jpg

dchkhg0kpvb3a1ysjut92jfe.jpg

evdyeodtxmu298ciugqw6yqs.jpg

uxwjv3yefgcb2ka6wd9vh0sI.jpg

g0qkhn31vswikm9hxyajufI7.jpg

rjt6gIwj9v547grydbhznpkw.jpg

1fxpo4cqv2ohbjdtyq8la6ns.jpg

c1nwssav5hyIuyxq4z2pf93m.jpg

gnvlk2fpi4doa5ergjoh6xzr.jpg

ftlurh0Idbpze7g1v6pxhna4.jpg

lr2fhgcumwtfgvjznqooy3is.jpg

crybjfeswiuvdm7wulv2e5da.jpg

kqsjf021no8ihtqrIylm9nv7.jpg

qjeoczk0bgj2wsvg45fmbz6l.jpg

yy4pajwcfng20t1jdkmo6blq.jpg

uelqpI3czbvs0k4k8omtsad2.jpg

innpoalzc8k9Ijvrcpajb0st.jpg

w5sdxnkhtqseomb1z4tpvya6.jpg

wkfwdoyjrjqgsnr9tn8fb1ih.jpg

arvodaqpcfgwno3uum4ibk5v.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.