CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, STRASBOURG’DA...

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, STRASBOURG’DA...

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, FRANSA’NIN STRASBOURG’DA...CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fransa’nın Strasbourg ke..

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, FRANSA’NIN STRASBOURG’DA...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fransa’nın Strasbourg kentinde, Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ve
görüştü, Avrupa Konseyi - Dünya Demokrasi Forumu’nun düzenlediği toplantının “Popülizm sorun mudur?” başlıklı oturumunda konuştu ve daha sonra Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya geldi.


Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, Dünya Demokrasi Forumu’nun düzenlediği toplantının “Popülizm sorun mudur?” başlıklı oturumundaki konuşması özetle şöyle:

Panelde konuşan ve soruları yanıtlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu: "Popülizmin demokrasi için çok büyük bir tehlike olduğunu artık biliyoruz. Bununla ortak bir zeminde mücadele etmeliyiz" dedi.

Popülizmle mücadele zeminlerinden birinin de AB olduğunu vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, popülizmin son dönemde güç kazandığını ve buna karşı yeni yöntemlerle mücadele stratejisinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek "Siyasetçiler dünyadaki değişimleri yakından izler ve getirdikleri değişimleri zamanında görürse popülizm güç kaybeder." diye konuştu.

Avrupa’da yabancı karşıtı, ırkçı ve ayrımcı hareketlerin güçlendiğine işaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye’den gelen binlerce göçmen Avrupa kapılarına dayandığında gerçeği fark ettiler. Biz Aylan bebeği asla unutmadık. Bu insanlık tarihinde çok büyük bir ayıptır. Eğer mülteciler geldiğinde Avrupa uyanıyorsa, burada bir sorun var demektir." ifadelerini kullandı.

Popülizmle mücadelede muhalefete de büyük görev düştüğünü ve dik durup onurlu davranarak geçit vermemesi gerektiğinin altını çizen CHP lideri Kılıçdaroğlu, aksi takdirde popülizmin meşrulaşacağı uyarısında bulundu.

Fransa ve Avrupa Konseyi iş birliği ile düzenlenen forumun "Popülizm bir sorun mudur?" başlıklı paneline Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Fransa’nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Nathalie Loiseau, Yeni Zelanda’nın eski Başbakanı Helen Clark ve Kanada Başbakanının AB ve Avrupa Özel Temsilcisi Stephane Dion konuşmacı olarak katıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Strasbourg programında Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz eşlik etti.
Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.