CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (10 Ekim 2023)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (10 Ekim 2023)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Ekonomi artık dikiş tutmuyor. Kararlar alıyorlar, faizleri yükseltiyorlar, önce düşürdüler, sonra yükselttiler, faizler aldı başına gitti, dolar düşecekti; tam tersine Türk Lirası eridi, doların karşısında hiç bir önemi kalmadı, değeri kalmadı Türk Lirası'nın, kağıttan bir para oldu... En büyük banknotumuz olan 200 lirayla ancak 20 tane simit alabiliyorsunuz.”

-“Dünyada gıda fiyatları yüzde 10.7 düştü ama Türkiye'de yüzde 70.7 gıda fiyatlarında artış var. Yani dünyanın gidişiyle ters noktadayız.”

-"Emekliye sonunda dediler ki; ‘5 bin lira ikramiye vereceğiz ama çalışan emekliye vermeyeceğiz.’ Böylece ilk kez bizim tarihimizde emekliler de ayrımcılığa tabi tutuldu: Çalışan emekli-çalışmayan emekli... Şu soruyu sormuyorlar: Emekli niye çalışıyor? Hangi gerekçeyle çalışıyor? Yeteri kadar aylık vermiyorsun, bu adam perişan vaziyette. Nasıl olacak? Geçinemiyor, çalışacak... İkramiye vereceğim, çalışanı cezalandıran bir modeli inşa ettiler şimdi. Bu da bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir.”

-“Ortadoğu'da yine silahlar patladı. Hak aramak ayrı bir şeydir. Gazze'de 2-2,5 milyon insan yaşar, Filistinli yaşar. Çok zor koşullarda yaşıyorlar; açlık var, sefalet var, gıda dışarıdan geliyor, yoksa aç kalacaklar... Filistin halkının haklı davasını savunmak elbette ki her demokratik ülkenin hakkıdır. Ama hiçbir haklı dava sivillerin öldürülmesine haklılık kazandırmaz. Artık bu sorunun 21'inci Yüzyılın dünyasında çözülmesi gerekiyor ve olayların büyümeden, siviller öldürülmeden, çocuklar öldürülmeden bu davanın bir şekliyle sonlanması gerekiyor.”

-“Şimdi önümüze bir tezkere gelecek. Elbette ki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye biz evet deriz ama anlamadığım bir şey var: ‘Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması’ diyor. Birinci sorum Bahçeli'ye: Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun. Sana bir soru: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnenmesine evet diyor musun, demiyor musun? Bu kadar açık! Bahçeliye ikinci sorum: Bu yabancı askerler kimler? Amerikalılar mı, Ruslar mı, Japonlar mı, Yunanlar mı? Kim bunlar? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye'ye davet edeceksiniz?”

-“Öyle bir noktaya geldik ki; helikopterimiz düşürülür, yabancılardan duyarız; Akdeniz'de gemimiz basılır, yabancılardan duyarız; Karadeniz'e gemimiz basılır, yabancılardan duyarız, SİHA'mız düşürülür, onu da yabancılardan duyarız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştı.”

-“Erdoğan'a ve Bahçeli'ye soruyorum: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yöneticileri yolsuzluk yaptığında haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmayacaktır diye kanun teklifi gelirken, bu kanun teklifinden sizin haberiniz var mı? Yani siz buna evet dediniz mi başlangıçta teklif edilirken?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

hsehgocextnw9py8vuvmu1lq.jpg

myxjmrnfqadb5cgpvbiz32uc.jpg

qI9cpyvsn26dxszrvdkuwlc8.jpg

dawv1fq7a6dIutwl30kg2ckr.jpg

qegekaffanbx1hl8wvohyb6r.jpg

fr1paIuedz4mwxvg3krsqfhm.jpg

3q6okul7etr1m9zu5lycpvsh.jpg

zwuv3mqkdxflfeygwrehtjIb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.