CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU (18 TEMMUZ 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU (18 TEMMUZ 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU (18 TEMMUZ 2017)-"Bu hazret kızıyor bana ’vay korkak’ diyo..

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU (18 TEMMUZ 2017)

-"Bu hazret kızıyor bana ’vay korkak’ diyor. ’FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın’ diye bağırıyorum, hazret kızıyor bana. ’Ödlek’ diyor. O kızıyor, ben gayet sakin bir sesle diyorum ki ’Meclis’in yetkilerini elinden aldınız, tekrar iade edin’ diyorum. Hazret yine bana kızıyor, ’vandallar’ diyor. ’Adil yargılama yapın, kurunun yanında yaş da yanmasın’ diyorum. Hazret yine alınıyor ve bağırıyor, ’nankör’ diyor. Ben hukuk devletini savunuyorum, o dikta yönetimini savunuyor. Ben mazlumdan yanayım o zulmedenden yana, Firavun’dan yana. Ben İbrahim’den yanayım o Nemrut’tan yana. Oysa ben onun çok korktuğunu biliyorum. Ben korkmam, verilemeyecek hesabımız yok ki. Kul hakkı yememişseniz, adalet için savaşıyorsanız neden korkacaksınız? Ama o korkuyor. Daha doğrusu korkuyorlar. Öyle korkuyorlar ki şu (TBMM’deki anma töreni) davetiyeleri bile 3 sefer değiştirdiler. Ne için? ’Kılıçdaroğlu gelir ya konuşursa, ya bizim tabana anlatırsa ve onlar da dinlerse....’ Üç sefer değiştirdiler. Kim değiştirdi? TBMM Başkanı değiştirdi. Niye? Tek adamın, tek otoritenin talimatı üzerine değiştirdi. O kişi TBMM’nin başkanı değil, sarayın emir kuludur bunu yapan. İradesiz bir Meclis Başkanı olabilir mi? Emin olun rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez."

-"Ben sabah Meclis’te konuştuktan sonra bütün konuşmaları benim üzerime inşa ettiler. ’Kılıçdaroğlu böyledir, Kılıçdaroğlu şöyledir, şunu yaptı, bunu yaptı, Kılıçdaroğlu hesap verecek...’ İstediğin kadar kumpas kur, yolundan dönen namerttir. Adaletten, haktan, hukuktan dönen namerttir. Şimdi ben bu zata, açıkça meydan okuyorum ve şunu söylüyorum, onun sözleriyle söylüyorum, cesaretin varsa, korkak değilsen, vandal değilsen, ödlek değilsen, senin havuz medyanda, senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz’u tartışalım. Evet yine onun sözleriyle söylüyorum, sarayın esiri olan zata tekrar buradan sesleniyorum; sevgili kardeşim korkak değilsen, ödlek değilsen, vandal değilsen çık karşıma. Çık karşıma sana açıkça meydan okuyorum. Cesaretin varsa çıkarsın, kim doğruları söylüyor, kim söylemiyor, millet öğrensin."

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşma şöyle:


Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.