CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (24 Ekim 2023)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (24 Ekim 2023)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Geçen hafta adalete geniş yer ayırmıştık, İstanbul'da bir Cumhuriyet Başsavcısı'nın Ankara'ya yazdığı bir dilekçeyi gündeme getirmiştim, ‘yargı içinde çeteler oluştu’ demişti, dilekçesinde. Bunu dillendirdim, mektubun can alıcı noktalarını okudum. Arkasından habere erişim engeli getirdiler, kimse duymasın diye. Grup Başkanvekili arkadaşlarıma söyledim, erişim engeli getirilen konuşma metnim Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda okunacak ve Meclis'in tutanaklarına geçecek. Bunlar zavallı adamlar; sanıyorlar ki biz erişim engeli getirdik, artık Kılıçdaroğlu hiç konuşmaz. Siz kimsiniz ya? Ben 85 milyonun hakkını, hukukunu savunuyorum, sizin değil, sizin değil... Sizin feriştahınız da gelse bizi asla susturamaz”

-“Geçmişte Türkiye, Ortadoğu'nun en güven veren ülkesiydi. Avrupa'nın ve Ortadoğu arasında güzel bir coğrafyamız var. Asya ile Avrupa arasında güzel bir köprüyüz ve Türkiye, Ortadoğu'da yaşanan bütün sorunlar açısından sorunu ilk çözecek olan ülke olarak akla gelirdi. Çünkü Türkiye dış politikasıyla güven veren bir ülkeydi. Ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye güven veren bir ülke olmaktan çıktı”

-“Değerli arkadaşlarım; bazen öyle bir dil kullanıyoruz ki herkesi kırıp geçiyoruz, sözümüzün nereye gittiğini bile hesaplayamıyoruz. Amerika iki uçak gemisi gönderdi, Erdoğan bağırıyor: ‘ABD nere, Akdeniz nere? Ne işin var senin orada?’ Allah aşkına şimdi biz de sormaz mıyız ya: Senin damadının Amerikan uçak gemisinde ne işi var?”

-“Eğer bir iktidar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100'üncü yılında terörle mücadele konusunda kendi ordusuna, kendi güvenlik güçlerine güvenmeyip de yabancı bir ülkeyi, o ülkenin askerini Türkiye'ye davet ediyorsa artık o iktidarın bu ülkeye vereceği hiçbir şey yoktur. Ben onun vatanseverliğinden kuşku duyarım, vatansever değildir bu insanlar”

-“Söyledim, bir daha söyleyeceğiz: Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz!”

-"Cumhuriyet'in 100'üncü yılını hepimiz huzur içinde kutlamalıyız, büyük bir coşkuyla kutlamalıyız; sokaklarında, caddelerinde '100'üncü yıla geldik, Cumhuriyet'imiz 100 yaşında' diye sevinebilmeliyiz, koşmalıyız, oynamalıyız. Şimdi 'efendim Filistin'de bu oluyor, olaylar var, çocuklar katlediliyor, biz şenlikleri erteleyelim...' Biz yüzyıl sonra mı bir daha şenlik yapacağız? Bunlar şenliği başka türlü anlıyorlar galiba. Anmak demek, 100'üncü yılı kutlamak demek, bilim insanlarının konuşması demek, sanatçıların konuşması demek, esnafın konuşması demek, gençlerin sokaklarda yürümesi, meşale taşıması demek, Anıtkabir'i ziyaret etmek demek, şehitlerimizin mezarını ziyaret etmek demek, eğlenmek demek, gülmek demek, dolayısıyla 100'üncü yılını kutlamak demek..."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:



mlqvoefly649enckrbyI7jfc.jpg

ze0xpjfyvismvpl9kntamrxw.jpg

expIhauzi09vor3hnyld1p8j.jpg

gs28ljhnbfa4tvqxs3myobpe.jpg

ocx6qhkocbg2trbwguypiv3f.jpg

Imkejndhuqzoxdzsffnprtys.jpg

5zmqphrfkywnohyvrfd8boq7.jpg

7mtyrenwbl312xmxqvlizspk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.