CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (24 Mayıs 2022)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (24 Mayıs 2022)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-"Biz sizin gözlerinize de baktık, boynunuza da baktık, endamınıza da baktık, diplomanıza da baktık. Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz."

-"84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Aşağıda insanlar perişan, pazara çıkamıyorlar, alışveriş yapamıyorlar. Aldıkları gelirler kısa süre içinde enflasyon karşısında neredeyse sıfırlanıyor. Alt gelir gruplarından topladıkları paraları, üst gelir gruplarına, yani başta 5'li çete ve tefeciler olmak üzere bir avuç kişiye aktarıyorlar."

-"Nisan ayı 2022: Merkezi yönetimin borç miktarı 1 trilyon 483 milyar lira. Giriyorsunuz, Hazine hesabına bakıyorsunuz, 1 trilyon 483 milyar lira borç almış. Bu borca karşılık ödeyeceği faiz, 1 trilyon 743 milyar lira. Faiz, ana parayı geçmiş vaziyette."

-"Siyasallaşmış yargıyla, mafya ile fotoğraf çektirenlerle, uyuşturucu baronları ile, bütün paramiliter yapılarla, 5'li çetelerle, trol ağlarıyla, yandaş medya ve onların beslemeleriyle ancak ve ancak biz kavga edebiliriz."

-"İş sözü verdim, aş sözü verdim; asla unutmayacağım, İşi de aşı da bu ülkeye getireceğim."

-"Adalet mi istiyorsunuz bu ülkede? Bize katılacaksınız... Barış akademisyenleri görevlerinin başına dönsün, Harp Okulu öğrencileri hapishaneden çıksın diyorsanız bize geleceksiniz, bize katılacaksınız. Çevreyi, kurdu, kuşu, ağacı, ormanı koruyalım diyorsanız bize katılacaksınız, geleceksiniz. Aynı yerde duracağız, birlikte mücadele vereceğiz. Çocuklarınızı bu güzel ülkede tutmak istiyorsanız, bize katılacaksınız, geleceksiniz, kucaklaşacağız."

-"Akşam 22:00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim. Milletimi de bekliyorum bu akşam; onlar da Türkiye’de paralel öğrenci vakıflarının niçin kurulduğunu daha iyi öğrenecek ve anlayacaklar. Erdoğan; sakın reddetmeye kalkma, bütün gerçekleri biliyoruz, bütün belgeler elimizde. Akşam görüşürüz."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

kpg3vcf64l1xcdz2dhn9qbwt.jpg

s06xIypanhxze3kbkloifms5.jpg

wnarI40ueogtxfvr5yhwbxlk.jpg

b0cay3Ixjmfv9e5yx8pdwra1.jpg

0p79peb6guxsnamf5koehafm.jpg

ja3q8hjmzdqzw9nbil6rb5sa.jpg

mj4jvfftk5u3l7eaqhssIqnr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.