CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'la Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'la Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Kürt sorunu dâhil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. Kuruluşundan bu yana Türkiye'nin en temel sorunları TBMM'de çözülmüştür. Biz, milletin sağduyusuna güvenerek buraya getirdiği, seçtiği parlamenterlerle birlikte var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız ve çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Her sorunun çözüm adresi TBMM’dir. Milletin iradesiyle bu sorunların tamamı çözülür.”

-“Tokalaşmak varken, kucaklaşmak varken, acı günlerimizi paylaşmak varken, sevinçli günlerimizde beraber neşelenmek, gülmek varken bu kavga neden? Kavgayı bitireceğiz. 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu ülkede kavgayı bitireceğim. Milletime söz veriyorum; kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun insan insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Baktığım açı budur.”


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:

-“Bugün Sayın Başkanı burada ağırlamamızın nedeni Kürt sorununun demokratik çözümünün parlamento altında, TBMM çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu göstermek amaçlıydı. O yüzden Sayın Başkanı ve heyetini parlamentoda ağırlamak istedik. Buna vesile olmasını tercih ettik”


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar:

-“Türkiye'nin yıkımdan ağır zarar gören toplumsal kesimlerini ve yapılarını onarma konusunda acil bir programa ihtiyacı olduğu inancındayız. Ve yeni bir başlangıca... Yeni başlangıç Türkiye'de; demokrasi, insan hakları, adalet ve özgürlük temelinde bir yaşam ve sistem kurmakla ancak mümkün olacaktır. Bu konularda görüşlerimizi karşılıklı paylaştık. Bu görüşmeyi Meclis'te yapmamızın nedeni de çözüm adresi olarak TBMM'yi gördüğümüzü vurgulamaktır. Türkiye'nin bütün sorunları burada, geniş bir toplumsal mutabakatla çözülmelidir, çözülebilir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile TBMM’de görüştü. CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’na CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, görüşme sonrası TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:


hzonejfz8mtgi3gcq29wnhx7.jpg

a7mqfrnte2z0nkIdurwcs8gp.jpg

pympus6aodohxz0c4v9zxrwm.jpg

mp2cas3e8ln9z5jftrqzg1hn.jpg

gjtxauzcqdomnl40zpw23ba5.jpg

suIvabyjewqz7cpxmknpsvka.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.