CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Direnen Direnir, Direnmeyen Bundan Sonra Kendisine Anayasal Bir Zemin Bulamaz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

-"Direniyoruz çünkü 'Millet Meclisi'nin oluşumu' maddesi, 'Milletvekili seçimi' maddesi, 'Meclis'in görevleri' maddesi. Bir başkası, 'Ben o maddeyi de kabul etmiyorum' derse Meclis ortadan kalkar. Bugün Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığının ortadan kalktığını kabul ederseniz, yarın 'Meclis ortadan kalkmıştır, yok hükmündedir' dediklerinde verecek bir cevap bulamazsınız. Bu darbe girişimi Tayyip Erdoğan'ın da meşruiyetini ortadan kaldırıyor çünkü 154. maddeyi yok kabul ederseniz şimdi, yarın da başkası Cumhurbaşkanı'nın yetki ve sorumlulukları maddesini yok kabul eder. Yani güç aldığınız yeri, üzerinde durduğunuz temeli yok sayıyorsunuz"

-"Her yönüyle bir darbe girişimi bu. Buna direnmek lazım. Direnen direnir, direnmeyen bundan sonra kendisine Anayasal bir zemin bulamaz. O yüzden biz görülmemiş bir iş yapıyoruz. Düşündük taşındık nereden başlayalım diye. Bu bir son değil, bu eylem ikinci bir karara kadar sürecek ama tek eylem değil. Hep söz verdiğimiz gibi sokaktan ve meydandan çekinmeyen, her türlü eylemliliği yapan bir pozisyonda olacağız. CHP bu meseleye susarak, geçiştirerek, kabullenerek yaklaşmayacak"

-“Milletvekili dokunulmazlığı başta olmak üzere Anayasa’ya aykırı, Anayasa’nın arkasından dolanan, Anayasal süreçleri hızlandırarak aşacak ve demokrasiyi aşındıracak her bir şeye karşı; başta Özgür Özel ve CHP Grubu’nun tamamı bütün benlikleriyle, bütün güçleriyle bütün fizikleri ile karşı koyacaktır… Ama burada bir oyun var. Bu oyuna gelmeyiz. Bu konuda son derece hassas ve dikkatliyiz”

-"Anayasa Mahkemesi 1959 yılında CHP'nin yazdığı, İlk Hedefler Beyannamesi'ne koyduğu, daha sonra Anayasa'ya girmiş olan ve bütün dünyada Anayasal düzeni güvence altında tutan, yasama erkinde çoğunluğu elde edenlerin Anayasa'yı çiğneme ihtimaline karşı bir getirim mekanizması olan son derece çağdaş ve gitgide geliştirilen bir mahkeme. Siz Anayasa Mahkemesini tartışmaya açmak istiyorsanız biz orada yokuz. Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamına yakınını zaten Recep Tayyip Erdoğan atadı."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; CHP TBMM Grubu’nun Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkındaki suç duyurusu karşısında başlattığı Adalet Nöbeti’nin ikinci gününde, TBMM Genel Kurulu salonundan Fox TV yayınına katıldı.

CHP lideri Özel, yayında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.