CHP Genel Başkanı Özgür Özel Elazığ’da: “En Düşük Emekli Maaşını Asgari Ücret Yapmadan Karşıma Gelme”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Elazığ’da: “En Düşük Emekli Maaşını Asgari Ücret Yapmadan Karşıma Gelme”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ölüm yıl dönümü nedeniyle yarın Tunceli’de yapılacak anma törenine katılacak. Özel, Tunceli ziyareti öncesi bugün geldiği Elazığ Havalimanı’nda kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti. Özel, şunları söyledi:

“BİZ SİYASETTE KAMER GENÇ GİBİ DÜRÜST, KORKUSUZ VE SÖYLEDİĞİ SÖZÜ ZAMANA BIRAKAN AMA HİÇBİR ZAMAN HAKSIZ ÇIKMAYAN İLKELİ SİYASETİMİZLE VARIZ”

“Rahmetli Kamer abi sağlığındayken Meclis’te onun hep yanındaydık. Ölümünden çok kısa süre önce Veli Ağbaba ile bana ‘Seneye ben olmam. Bakalım ne yapacaksınız’ dedi. Biz de dedik ki ‘Sen olmasan da biz senin yanında oluruz. Biz seni yalnız bırakmayız’ dedik. 2016 yılının Ocak ayından beri hem Veli Ağbaba hem Nurettin Demir hem de o dönem, bu dönem milletvekillerimiz sürekli Kamer ağabeyin ölüm yıl dönümlerinde Tunceli’de Nazımiye’de mezarı başında oluyoruz. Bu sene de buraya bu kez CHP sıfatıyla geldim. Sizler Elazığ’da bizi il başkanımız, ilçe başkanlarımızla hem Elazığ’ın hem Malatya’nın, CHP’nin kıymetli başkanlarıyla, yöneticileriyle birlikte bizi karşıladınız. Sıcak ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Biz siyasette Kamer Genç gibi dürüst, korkusuz ve söylediği sözü zamana bırakan ama hiçbir zaman haksız çıkmayan ilkeli siyasetimizle varız. Sizlerle birlikteyiz. Rahmetli Kamer abimizle, bütün CHP’lilerle, Tuncelilerle, Elazığlılarla gurur duyuyoruz.

“MİLLET AÇ, YOKSUL. EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ASGARİ ÜCRET YAPMADAN KARŞIMA GELME. SENİNLE MUHATAP OLMUYORUM”

Bu güzel karşılamadan dolayı minnet duygularımı ifade ederken bundan sonra da hep birlikte olacağız. Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Sürekli polemik yapmak, kavga çıkarmak, olmadık yalanlarla, iftiralarla partimizi, bizi bir araya getirmek istiyor. İstiyor ki onla kavga edelim. Erdoğan, bizim kavgamız yoksullukla, açlıkla, insanların düştüğü durumladır. Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz vardır. Sen başta emekliler olmak üzere, emekçileri ve emeklileri büyük sıkıntı içinde bıraktın. Elazığ’dan sesleniyoruz. Erdoğan, milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam, zam. Tutturmuş, bir DEM, DEM, DEM. CHP ayrı bir parti, o söylediği DEM Partisi ayrı bir parti. Bize ziyarete geldiler. Dedik ki ‘Ne görüyorsanız burada. Açık açık gözünüzün önünde.’ CHP’nin, milletin görmediği hiçbir anlaşması, angajmanı, hiç kimseyle bir ilişkisi yok. Herkes gözler önünde. Ancak tutturmuş bir DEM. DEM’i bırak da artık biraz zamma bak. 10 bin lira yaptığın emekli maaşı kimseye yetmiyor. Önce sen zammı ver. Emekliye en az bir asgari ücret ver. Ondan sonra gel bizimle uğraş. Bana diyorsun ki ‘Özgür Efendi.’ Efendiliğimi bozmadan sana sesleniyorum. Millet aç, yoksul. En düşük emekli maaşını asgari ücret yapmadan karşıma gelme. Seninle muhatap olmuyorum.

“ELAZIĞ BELEDİYESİ’Nİ BİR PARTİNİN BELEDİYESİ OLMAKTAN ÇIKARIP, ELAZIĞ’IN BELEDİYESİ YAPALIM”

İyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyoruz. Hep birlikte çalışıp 31 Mart’ta önemli bir başarı elde etmek istiyoruz. Elazığ’da 31 Mart için son derece çalışkan, yakışıklı, Elazığ’a yakışır partimizin önceki dönem il başkanı adayımız. Ona sahip çıkmanızı bekliyorum. Milletvekilimiz Gürsel Erol, önceki dönemki il başkanınız, şimdiki belediye başkan adayımız ve il başkanımızla beraber hepinizden beklentim şudur. Nisan ayında Elazığ Belediyesi’ne bir acı kahvenizi içmeye gelmek istiyorum. Belediyeyi kazanın, hep birlikte gelelim. Elazığ Belediyesi’ni bir partinin belediyesi olmaktan çıkarıp, Elazığ’ın belediyesi yapalım. O güne kadar hepinize başarılar diliyorum. Elazığ Belediyesi’ni kazanacağız. Tarih yazacağız.”


aykoz0vrmz9b3qngfwlajrsu.jpg

ylr1srm0nbp47heuw6ajlxuw.jpg

hteuiIpcyvwsp45rshbgmnar.jpg

wzomjgioqjnsarhned67qckg.jpg

2ua57fvigznrxp0yk4mq3twl.jpg

uq5n8mgldkjm0dIz4taeigrc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.