CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV’de: “Ankara’da, İzmir’de Rekor Bekliyoruz; İstanbul’da Seçimi Rahat Kazanacağız”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV’de: “Ankara’da, İzmir’de Rekor Bekliyoruz; İstanbul’da Seçimi Rahat Kazanacağız”

“GÜÇLENEREK ÇIKARLARSA 1 NİSAN’DAN SONRA SIKINTILI DÖNEM YAŞANIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Halk TV’de “Ankara’da rekor bekliyoruz, İstanbul’da seçimi rahat kazanacağımızı bekliyoruz. İzmir’de bir rekor bekliyoruz. İzmir’de çok kolay bir şey değil. Ama şöyle bir 30’da 30 olsa, Türkiye’de devrim olacak” dedi. Genel Başkan Özgür Özel ayrıca, “31 Mart günü seçim var, 1 Nisan günü zamlar geliyor. Kemer sıkılacak, sıkı para politikası var. 1 Nisan gününe mani olmak 2 Nisan’da mümkün değil. 1 Nisan olduysa, iktidar gücünü koruyorsa, 2 Nisan’da acı reçeteyi hepimize içirecekler… 31 Mart günü sandıkta bu iktidara bir kırmızı ışık yakarsa, göreceksiniz 1 Nisan’dan sonra her şey muhalefetin, muhalefetin temsil ettiği yoksulların, işsizleri, güvencesizlerin lehine gelişecek. Eğer iktidar 31 Mart’tan güçlenerek çıkarsa 1 Nisan’dan sonra çok sıkıntılı dönem yaşanır” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Halk TV yayınına katıldı. Özel, “Dün Antalya’da büyük bir coşku vardı. Siyasetin en zor dönemini geçtiğimiz pazartesi geride bıraktık. Belki bugün, yarın da itirazlar ve düzeltmeler var. Siyasetin en zor kısmı yöneticiler için hele hele bir partinin genel başkanı için aday belirleme sürecidir. O süreç artık tamamlandı. Adayları belirledik. Antalya gibi bir kentte adayımızı ve belediye başkan adaylarımızı tanıtmak üzere dün toplandık. Antalya’da bir ilk olacak. İlk kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ikinci kez üst üste seçilmeye aday ve anketlerde de bütün yapılan çalışmalarda da önde gidiyor. Kazanır” dedi. Özel, “Bugüne kadar hep değişmiş. O zorluğu dün anlattım, herkes hak verdi. Aslında öyle bir şey ki sanki Antalyalılar memnuniyetsiz ya da bütün siyasi partiler, biz dahil Antalya’yı iki, üç dönem yönetebilecek birini aday göstermiyormuş gibi anlaşılıyor. Mevzu o değil. Mevzu şu, Antalya 2,5 milyon nüfusa göre devletten katkı alıyor, 16 milyonu yabancı, 10 milyonu yerli 26 milyon misafir ağırlıyor. Beklenti, hizmet 26 milyona göre veriliyor. Ama para 2,5 milyon. Öyle olunca Antalyalılar da sürekli, ister istemez bekledikleri hizmeti alamama gibi bir durum. Ama bu sefer Muhittin Böcek, ekibi, ilçe belediye başkanlarımız 5 yıldır büyük bir mücadele veriyorlardı, şu anda Antalya’da moraller yüksek. Devam ettiğimiz belediye başkanlarımız var. Yeni adaylaştırdığımız arkadaşlarımız var. Ama birlik ve beraberlik içinde, büyük bir ümitle seçimleri sürdürüyoruz ve bu sefer Antalya’yı artık CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliğinde tescilleyeceğiz. Bir dönem giden gelen Antalya CHP’nin artık imza attığı şehirlerden bir tanesi olacak” ifadesini kullandı.

“DEMOKRASİ OLMASA BEN OLMAM”

Kritik süreçlerde partisine ve kendisine yönelik eleştirilerin olmasının son derece doğal olduğunu kaydeden Özel, “Genel yaklaşımınız açısından şunu söyleyeyim, ben 9 yıldır parti adına konuşan birisiyim. Siyaset insan ve sözle yapılan bir iş. O yüzden hatasız olmaz ve tercihtir siyaset. Bir tercih birini memnun eder, birini etmez. Sizin aklınızdaki yol haritasına göre attığınız bir adım birisi tarafından beğenilir, birçok kişi tarafından eleştirilebilir. Bir gazeteciye ‘öf’ dediğim olmamıştır bugüne kadar. Bu kadar yüksek özgüvenle. Sitem ettiğim olmuştur, dostlukla ‘Yahu hakkımızı yemişsin’ filan. Ama surat astığım, sorusunu cevaplamadığım, mikrofonuna döndüğüm, telefonunu açmadığım olmamıştır. Hatta biraz fazla bile bir gazeteci bir şey yazıyor, açıklama yapıyorum. Arkadaşlar diyorlar ki, ‘Bu kadar da fazla birebir yanıt vermeseniz mi artık’ filan. Ben gazetecilerin merak etmesini, araştırmasını ve özellikle eleştirmesini önemsiyorum. Çünkü beni burada tutan demokrasi. Demokrasi olmasa Tayyip Erdoğan yine olur. Demokrasi olmasa ben olmam” dedi. “Bu ülkeyi demokrat yapan da bir muhalefetin olması ve onun eleştirmesidir. Eleştirebilen birinin eleştirilemediği bir şeye de demokrasi diyemeyiz” diyen Özel, şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.