CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Oğuz Erge’nin Ailesini Ziyaret Etti: “Kalbinin Yerinde Taş Olsa Yumuşardı”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Oğuz Erge’nin Ailesini Ziyaret Etti: “Kalbinin Yerinde Taş Olsa Yumuşardı”

Soğukta beklemesin diye aldığı bir yolcu tarafından vurularak öldürülen taksici Oğuz Erge’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı” sözleri ile saldırgana tepki gösterdi. Genel Başkan Özgür Özel, “Ailesi için, hepimiz için bu büyük kayıp, bundan sonra meslektaşlarının hayatını kaybetmemesi, evlatlarının yetim kalmaması için atılacak adımlara vesile olursa bu hepimiz için bir teselli olacaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin İzmir'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyenin ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Özgür Özel, taksici cinayetlerinin ve bireysel silahlanmanın engellenmesi için araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. Bu konuyu hafta içi Meclis gündemine taşıyacaklarını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Taksici cinayetlerini hep duyuyoruz, hep üzülüyoruz. Yakınlarına taziyeler veriyoruz ama Oğuz kardeşimizin yaşadığı, bu sefer takside bulunan kamera sayesinde hepimizin gözünün önünde oldu. Bu yüzden de bir kat daha fazla irkildik. Meseleyi bütün Türkiye yaşadı. Gözümüzün önünde oldu. Gerçekten insan, insanlığından utanıyor. Kalp yerinde taş olsa o kişinin, o niyetle arabaya binmiş de olsa, ‘Seni bu soğukta bırakır mıyım kardeşim, hiç olur mu öyle?’ diyen birine, parayı baştan istemeyen birine ve o kadar iyi bir insana karşı giriştiği bu vahşice, zalimce cinayet, hepimizi kahretti. Onun kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı ama maalesef bu yaşandı” dedi.

“MECLİS GÜNDEMİNE GETİRECEĞİZ”

“Ben gördüğüm andan itibaren etkisinden kurtulabilmiş değilim. İzmir programım da yoktu. Bugün özellikle gelip aileyi görmek, geride bıraktıkları için bir şey yapabilir miyiz, arkadaşları için bir şey yapabilir miyiz diye bu ziyareti yapmak istedim” diyen Özel, konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi:

“Biraz önce ailesine de ağabeyine de söyledim. Duraktaki arkadaşlarına da söyledim. Bu geride kalanlarla ilgili elimizden ne geliyorsa yaparız. O yapılır. Orada bir sıkıntı yok ama Oğuz kardeşimizin kaybı, ailesi için büyük bir acı ama bundan sonra taksiciler açısından sürekli hayatları tehlikede, kayıplar veriyor. Alınabilecek tedbirler noktasında bu bir artık başlangıç olursa… Biz bu konuyu bu hafta Meclis’te gündeme getireceğiz. Konuyla ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arkadaşlarımız teklif edecekler. Üzerinde hem birebir bu mesleği yapanlarla konuşarak, dernekleriyle, odalarıyla görüşerek, ‘Nasıl tedbirler alınabilir’ düşünülecek. İlk akla gelen güvenlik kabin konusu var ama nasıl uygulanabilir hepsi konuşulacak. Ümit ediyorum bu büyük kayıp, bundan sonraki taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması noktasın bir kazanıma dönüşebilir. Ailesi için, hepimiz için bu büyük kayıp, bundan sonra meslektaşlarının hayatını kaybetmemesi, evlatlarının yetim kalmaması için atılacak adımlara vesile olursa bu hepimiz için bir teselli olacaktır. Böyle düşünüyoruz.”

mmik6g5v8otozndtqIzulpsr.jpg

v5kyfustbdgjrzIanxc1sdt7.jpg

qkuzgnpbedr5movhf0raklxh.jpg

hem3kffzdwxl89jsalgrcowa.jpg

je7ljakfig0wt6emqbprhpyy.jpg

jkndux20zp9lhavufmsrbet3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.