CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM ve YDK Üyeleriyle Birlikte Anıtkabir'i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM ve YDK Üyeleriyle Birlikte Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 38'inci Olağan Kurultay'da seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi.

Genel Başkan Özel'in kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen CHP lideri Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"11 Kasım 2023


Aziz Atatürk,

Sayın Genel Başkanım,

4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenen 38’inci Kurultayımızda görev alan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurduğunuz ve bize emanet ettiğiniz Partimizi iktidar yapamamış olmanın mahcubiyeti içindeyiz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ilk kurultayımız bizlere iki büyük eserinizden biri olan Partimizi iktidar yapma görevi verdi. Önce bu görevi yerine getirecek ardından bizlere vasiyet ettiğiniz gibi diğer büyük eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız.

Sayın Genel Başkanım,

Devrimlerinizin aşındırıldığı, altı okumuzun hiçleştirilmeye çalışıldığı, anayasal düzene karşı kalkışma girişimlerinin yaşandığı, kuvvetler ayrılığının yok sayıldığı bir dönemde, “kimsesizlerin kimsesi” olarak tanımladığınız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ayrım gözetmeden tüm yurttaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için ısrarla ve inatla demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini savunma ve güçlendirme görevimizi yerine getirmek için azim ve kararlıkla mücadele edeceğiz.

Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyoruz, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun!


Özgür Özel

CHP Genel Başkanı"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, daha sonra CHP ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün mozolesine de çelenk bıraktı.

cbst1yjozrqdfge0flbjmknk.jpg

gl0blfrv4udvnp2wkyqnt9z3.jpg

b37gxt4xfrewaqrjesymmztc.jpg

rypdgn2thbheol165t0s98jb.jpg

j6xoffzpye3mc0mizbn7akha.jpg

kxgdabcazf4dzehkv6jou0vy.jpg

4v3aoap2qpn8kyuzuk7wnms1.jpg

3xrmrhs7sypnfavuxqedzwm6.jpg

w2hlyx0jzd4n8unybmqsiacI.jpg

agpfcrho31l02kdwsqwz7ltf.jpg

yez4Ilklxsgajt90uvgkfn8p.jpg

nzwvxxbeIz8rfhlhgkfipocp.jpg

evsmpyr2sbl0yxtaowguj3x5.jpg

hdysri0zdr1vwgma6utmlces.jpg

jsnxp8kwqxtijor4z70uofIv.jpg

7hazbj0tng6Irixct43yx8az.jpg

lumfejgIkwboofdnxhssgduq.jpg

wvr5knfxrjczntp7ufqvmjIx.jpg

lomms9I0uocrnwsajvukp4qr.jpg

9kyizjca3u64aoItbg8y0vxn.jpg

agb6clmh20rqzyfwsxuwb9vy.jpg

ctlsns1vu6kzqo9j4oq3xuya.jpg

u57n8byximhlwyclgfckpgh1.jpg

t1p52mfzccIwjk3lrylnbtbd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.