CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (21 Kasım 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (21 Kasım 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

-“Arkadaşlarımız gerekli diplomatik girişimleri başlattılar, ilk fırsatta insani yardımların ulaşmasını sağlamak, CHP’li yerel yönetimlerin insani yardımlarını bölgeye ulaştırmak, soruna dikkat çekmek için Filistin'e gideceğiz.”

-“CHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın başına geçtiği darbe girişimine direnmeye karar verdi. Şu an tam 280 saat oldu, genel kurul salonunu boşaltmadık, nöbetçi arkadaşlarımız orada adalet oturumu yapıyorlar. Eylemimizi farklı bir boyuta taşıyana kadar 500 saat de olsa bu mücadelemiz sürecek.”

-“DİSK'in önerisini süresi dolduğunda Genel Kurula indireceğiz. Genel Kurulda kimin emekten yana oy kullandığını, kimin de emeğin karşısında bu adeta yankesicilikle emekçinin cebinden her ay vergi marifetiyle para çaldığını veya buna sessiz kaldığını hep birlikte göreceğiz.”

-“Bu sene asgari ücret görüşmeleri de, en düşük emekli maaşının belirlenmesi de Recep Tayyip Erdoğan için o kadar kolay geçmeyecek. Emekliyi de emekçiyi de bir karınca gibi ezdirmeyeceğiz; karıncanın kardeşi var, o da CHP'dir.”

-“Kredi kartı borçları normal seviyesine inip herkes bir rahat nefes alana kadar KKDF ve BSMV'nin kredi kartı borçlarından kaldırılmasını, normale döndükten sonra da cüzi bir noktaya getirilmesiyle ilgili bir kanun teklifi vereceğiz.”

-“Geçtiğimiz günlerde hepimizin karşısına geçtiler, gözümüzün içine baka baka şunu söylediler: ‘Biz icap ettiğinde katilimize bile sahip çıkarız.’ Siz katilinize sahip çıkıyorsanız; biz iyi, cesur, temiz, namuslu insanlar birbirimize de bu ülkeye de sahip çıkacağız, size teslim olmayacağız. Bunu böyle bilin! Biz buradayız, hodri meydan!”

-“Hatay'ın 255 bin konuta ihtiyacı var, resmi rakam. Hatay'da inşaatı devam eden konut sayısı 32 bin, 6 Şubat'ta teslim edilecek konut tahminen 5 bin. Eğer şu anda daha temeli kazılmakta olan konutlar bile bir mucizeyle 6 Şubat'ta bitse, Hatay'da 10 depremzededen 9'u depremin birinci yılında sokakta, çadırda, konteynerde. Ne demişti Tayyip Erdoğan? ‘1 yıl içinde herkese evini vereceğim, oyları bana verin’ dedi. 10 kişiden 9'unu kandırdığı bir süreçteyiz.’

-“Sayın Erdoğan sen ne değiştireceksin bilmiyorum. Sistem mi değiştireceksin, ortak mı değiştireceksin, ittifak mı değiştireceksin, Rahmetli Erbakan'a attığın kazıkta olduğu gibi gömlek mi değiştireceksin? Ne değiştirirsen değiştir ama emin ol bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin.”

-“Ayrılırsanız ne, birleşseniz ne? Ayrılmanıza bel bağlayan, birleşmenize umut bağlayan yok. Biz kendi yolumuzdayız. Hadi oradan keratalar, meşgul etmeyin memleketi!”

-“Derhal Makine Mühendisleri Odası ile gerekli görüşmeler yapılıp, KYK yurtlarının tümünün asansörleri bir meslek örgütü tarafından incelenmelidir.”

-“CHP birilerinin kendine biçtiği muhalefet gömleğinden sıkıldı, bu gömlek bize dar geliyor, hep beraber yırtıp atacağız. Vakit önümüze örülen duvarları yıkma, başımızın üzerindeki cam tavanı tuzla buz etme vaktidir. Vakit, CHP'nin katillere karşı masumların, zalimlere karşı mazlumların, darbecilere karşı demokrasiyi savunanların, haksızlığa karşı haklıların ve toplumun neresinde olursa olsun adalet arayanların yanında durma vaktidir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

mv80zyretclp9wyhq1nImaqj.jpg

xgu0y5dhoyxr7ncm2qctfng4.jpg

82wqqfsxbjjamtIdrfmi75eg.jpg

ytawpunhdo8ebqxliepwuno2.jpg

chmraI3s2egjjfvyos75qm4d.jpg

6pm8yowfvedts94udciqzvb3.jpg

ybe6uslfyte5naimcIrnomxh.jpg

kisj97wdjlqq2bu1oapregtv.jpg

12wyo7syldzcjpkacxw9sfq8.jpg

gdh9urompzk65i2apaulw0dj.jpg

a39umjhhgvskm7kqo5yr0nwu.jpg

oqw5il7jerqzaephutymaxcm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.