CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (28 Kasım 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (28 Kasım 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

-“Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun mutlaka iyileştirerek yeniden düzenlenmesini, aynı işi yapan öğretmenlerin farklı özlük haklarına, unvanlara, çalıştırılmasına engel olunmasını, son verilmesini ve mülakatın mutlaka kaldırılmasını savunuyoruz. Yaparlarsa yaparlar, yapmazlarsa iktidara gelip biz yapacağız.”

-“Mansur Başkanın kursları var, son bir kurs açmış, o kursu tavsiye edeceğim: Yeni Başlayanlar İçin Sosyal Belediyecilik. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başkanlarını yollarsan, Mansur Başkanın kursunun çok faydası olur.”

-“Bir kez daha dünyadaki bütün siyasi akrabalarımıza çağrımızdır: Filistin'deki zulmü durdurmak bütün solcuların, bütün demokratların, bütün sosyal demokratların ve sosyalistlerin insanlık görevidir. Bu konuda hepinizi bir kez daha Türkiye'den davet ediyoruz.”

-“Anayasaya karşı darbe girişiminin başında Recep Tayyip Erdoğan var, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ni taşeron olarak kullanmış, devlette bir kriz çıkartıp anayasa değişikliğine zemin arıyor. O konudaki tutumumuzu çok net söyledik. AK Parti-MHP'nin baş başa verip, mutfaklarında pişirdikleri yemeği burnumuza duyarlarsa biz orada yokuz.”

-“Plan Bütçe Komisyonu bugün, en düşük emekli maaşının asgari ücrete çıkarılmasına ilişkin önergemizi oylayacak. O eller kalktığında göreceğiz; kim emekliyi seçime kadar, sandığa kadar düşünüyor, kim emekliye hayata geldiği günden itibaren onurlu bir yaşamı savunup, eninde sonunda hak vaki olana kadar emekliye sahip çıkıyor. Bütün emeklileri AK Parti ile MHP'nin tavrını izlemeye davet ediyorum.”

-“Erdoğan'ın yeniden değerleme oranını yüzde 50 arttırma, yüzde 50 azaltma yetkisi var. Gözümüz üzerinde, her gece 12'de yayınlanacak olan Resmi Gazeteyi takip ediyoruz. Yüzde 50 oranında bu indirimi yapmak enflasyon hedefinin gereğidir, mutlaka bu indirimi bekliyoruz. Yapmazsan el aleme verir talkını, kendi yutar salkımı olacak. Bütün Türkiye'ye seni anlatacağız.”

-“Vakıflar Genel Müdürlüğü Hatay Arsuz'daki konutlarda 2 bin liradan 1 Ocak itibariyle 18 bin liraya çıkararak 9 kat zam yapıyor. 2 bin lirayı 7 bin 500 yapana, 3 kat zam yapana soruyordu ya; şimdi Erdoğan'a soruyorum: Sende vicdan var mı kardeşim? Sen de vicdan var mı?”

-“Diyarbakır'da, Batman'da, Van'da, Mardin'de, toplam 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama o belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Manisalılar, Osmaniyeliler, Rizeliler eşittir, sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler Türkiye'de daha az eşittir kardeşim. Tekrar ediyorum, daha az eşittir.”

-“Özgür Özel'in soyunu sopunu arıyorlarsa… Devlet Bey, pek çok akrabam burada, soyumuz Selanik'tedir. Soyumuz Osmanlı'ya hizmet eden devlet adamlarıyla Atatürk'ün doğduğu Selanik'te, Makedonya'dadır. Soyumu sopumu soranlara bildirilir!”

-“Son iki haftada partimize 7 bin 900 yeni kayıt var ama müjde şu: Yüzde 88,5'u 30 yaş altındaki genç kadınlar ve genç erkekler.”

-“Bir üye kampanyası başlatıyoruz. Özellikle bütün gençleri kol kola, koşa koşa Atatürk'ün partisine bekliyoruz. Bundan sonra emekçileri, işçileri, çiftçileri, esnafları, memurları, plazalarda emeği sömürülenleri, beyaz yakalıyı, griyi yakalıyı, mavi yakalıyı, ezileni, kendini öteki hissedeni; kendini sahipsiz görüp birileri bu ülkenin, bu devletin sahibi gibi davranıyor diye içi ezilenleri hep birlikte buraya, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Atatürk'ün partisine, baba ocağına davet ediyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

yvar893g5nnbyIpaudo0ulhc.jpg

cvqmvd876ufjdqo5wjohsbky.jpg

2moqkznwbxly8cejIoulazpe.jpg

peymlufagkay1swo32I5cpzj.jpg

fmu34zgwbjrfj6qg5aInhypu.jpg

qwyklxlidnpyjg0hr59ohaes.jpg

hyydb2rsapkcxgwndgvreuit.jpg

ba1jd8nptslw46cbxyhuqshw.jpg

bhpduovdfuwxktq7rIctmven.jpg

of6lIcwmvonca7bex51lxaqr.jpg

ax91coj07dhqqskgzauryp6p.jpg

jetylb8idcx6rsxqt9no0wsj.jpg

fxp6xeokcauwnia1ogk8dqbt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.