CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (5 Aralık 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (5 Aralık 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

-“Yurtlarda yaşananlar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Bir yanda asansör kazaları, şimdi trafik kazası, diğer yanda yemekten zehirlenmeler... Gölge kabinemizde Gençlik Spor Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Grubumuzla bir çalışma yaptılar. 10 milletvekilimiz, parti meclisi üyelerimizi görevlendirdik, bir komisyon oluşturduk, bu işin peşini bırakmayıp ortaya çıkan sorunlar çözülene kadar bu işin üzerinde duracaklar.”

-“Önümüzdeki günlerde Gençlik Kolları Genel Başkanımızla birlikte bir şikâyet hattı ilan edeceğiz. Yurtlarda usulüne uygun olmayan ne varsa o bize bildirilecek ve biz oraya ilgili ekibimizi yollayacağız, milletvekillerimizi yollayacağız; gerekiyorsa Makine Mühendisleri Odası'yla, gerekiyorsa Gıda Mühendisleri Odası'yla, konunun Türkiye'deki ilgilisi kimse onunla birlikte bu yurt meselesine müdahale edeceğiz.”

-“Bugün tarihi bir günün yıldönümü, bugün 5 Aralık. 5 Aralık 1934'te, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir kanuni düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Türk kadınına bu değeri veren ve bugün de Türk kadınının en önemli güvencelerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, minnetle anıyoruz.”

-“BDDK diyor ki: ‘Biz Ankara'dan İstanbul'a gittik, kiraya yetişemiyoruz, masrafa yetişemiyoruz.’ Bunlar da diyor ki: ‘Size 30 bin lira verelim, yılbaşından sonra da 42 bin lira olsun, 45 bin lira olsun.’ Hani herkes eşitti? Buradan Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanına sesleniyorum: O maddeyi geri çekin, hep birlikte o maddeyi düzenleyelim ve İstanbul'da yaşayan, büyük şehirlerimizde yüksek kira sorunu yaşayan tüm memurlara, polisine, infaz koruma memuruna, öğretmenine, müezzinine imamına, tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız. Hodri meydan!”

-“Emeklilerin asgari ücret kadar en düşük emekli maaşı almasını, ayrıca emeklilerin kök maaşına bu bir kereye mahsus verdikleri 5000 lirayı her ay almak üzere eklenmesini biz söyledik, Plan Bütçe Komisyonu üyelerimiz bunu önerge yaptılar ama Adalet ve Kalkınma Partisi ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere Devlet Bahçeli'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikâyet ediyorum.”

-“Bugün başvuruların son günü. Kadınlara, gençlere özellikle çağrımdır: Belediye meclisleri için başvuruda bulunun. Fermuar yöntemiyle seçim yapacağız, kadın ve gençlik kotasını belediye meclislerinde uygulayacağız. Aday yok, bahanesi olmasın. Siz başvurun, Genel Başkanınız arkanızda.”

-“Manavgat'ta Ulualan diye bir yer var 3 bin 600 metrekare. Bunun Manavgat'ın kış turizmine, sağlık turizmine ve spor turizmine açılması lazım. On binlerce kişinin ekmek kapısı olacak. Burayı parsellemişler, iki bakan arasında paylaşmış. Bütün Manavgat karşı çıkmış, plan mahkemede iptal olmuş, şimdi planı tekrar kitabına uydurmuşlar ve oraya çökmeye çalışıyorlar. Bunu sordum, Mehmet Nuri Ersoy susuyor. Mehmet Nuri Ersoy Bey, Sayın Bakan; sen Ulualan'daki 3 bin 600 metrekareye Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte bir hesap kitap içinde misin? Manavgat'ın kanını vampir gibi emmeye niyetli misin? Bu işten vazgeçecek misin?”

-“İstanbul depremi yaklaşıyor, bu konuda merkezi yönetim ne yapıyor? Süleyman Soylu’nun başını iki elinin arasına alıp yere çöktüğü görüntü hariç kayda değer hiçbir şeyden haberdar değiliz. 21 yıldır ne yapıldığını Meclis'in Deprem Araştırma Komisyonu raporundan aynen okuyorum: "İstanbul'da 1999 öncesi inşa edilmiş 1589 kamu yapısının 1201'i güçlendirilmiş veya yeniden inşa edilmiştir" diyor. Tam 21 yıl... Depremin üstünden 24 yıl geçmiş, 21 yıldır siz iktidardasınız ve 1589 kamu binası güçlendirmesi dışındaki -ki bunun 1281'i bitirilmiş- başka bir şey yaptığınız yok.”

-“Dün enflasyon rakamları açıklandı; TÜİK'e göre yüzde 62, ENAG'a göre yüzde 129 enflasyon. İktidar seçimden önce baz etkisiyle enflasyonu düşüremeyince gaz etkisiyle düşürmeye çalışmış ve 25 metreküp doğal gaz yardımı yapmıştı. TÜİK bunu sanki bir ev sadece 25 metreküp harcıyormuş gibi, doğal gaz fiyatını sıfıra indirip hesaplamada yüzde 2.4 enflasyonu düşürmüştü. TÜİK bu ay hesabında doğal gazın metreküp fiyatına yüzde 478 zam hesaplamış. Düşerken yüzde 2.4 puan düşen doğal gaz, yüzde 478 arttığında enflasyona sadece 1,25 puanlık katkı yapmış. Hesabın burasında bile nasıl bir çarpıtma yaptığı ortada.”

-“TÜİK allem ediyor kallem ediyor, TÜİK yani baş harfleriyle ‘Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu’, enflasyonu yüzde 62 olarak belirliyor. Yarın emeklinin maaş zammı bundan hesaplanacak, çalışanların zammı bundan hesaplanacak, sendikalar masaya oturunca işveren bu rakamı ortaya sürecek. Yani burada devlet eliyle ücretlinin cebinden para çalınıyor.”

-“Eski dosttan düşman olmaz, İYİ Parti geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz, bundan sonra çok şey başaracağımız, iyi insanların partisidir. Bundan sonra ittifak arayışımızı tabana yayacağız. Milletimizi ranta, talana karşı halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum.”


oxuevfgxkjI9pj25kq4nnl1s.jpg

s7wemy8fjgh3pIheablisgut.jpg

1tspdo67qrcdewbi3holzk8t.jpg

xm0asd9fhpubmcwleaqrvrxk.jpg

xmh15jru3edub9wns0gr7eps.jpg

y2d4fi5nureqkdho09sa3a18.jpg

vrupagtim798oydntaopql3c.jpg

ks67cvklwjzyjgqutotqel1d.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.