CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Tüm Halkımızı Bu Darbe Girişimine Karşı Direnmeye Davet Ediyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

-"Can Atalay kararı örneği; Yargıtay eliyle Anayasa’yı hiçe sayma, Anayasa’ya direnme, anayasal düzeni ortadan kaldırma ve doğrudan bir kalkışma girişimidir"

-"Kriz, Cumhur İttifakı’nın krizidir. Kriz, MHP-AK Parti krizidir. AK Parti’nin içindeki kliklerin çatışma krizidir. AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın bir bileşeninin desteklediği, şımarttığı birilerinin Türkiye Cumhuriyeti devletini bir yargı, devlet krizine sokacak kadar ciddi bir krizdir. Buna el koymak, direnmek gerekmektedir. Halkı, bu kalkışmayı da bastırmaya davet ediyoruz"

-"Numan Kurtulmuş'tan bir 'Adalet Oturumu' gerçekleştirmesini ve adalet krizine TBMM'nin nasıl el koyacağına karar vermesini bekliyoruz"

-"CHP, Meclis'in açık olduğu her saat adalet meselesini gündeme getirip mücadelesini iç tüzük sınırları içerisinde verecek ancak Meclis kapandığında bir grubu oluşturacak sayı olan en az 20 milletvekiliyle 'Adalet Oturumu'nu, Meclis'teki adalet nöbetini sürdürecektir. Bu iş Türkiye kamuoyuna mal olacaktır. İster isteyelim, ister istemeyelim bütün dünya Türkiye'deki bu garabeti görecektir"

-"Mesele sadece hukuki değidir, hukuku aşan siyasi boyutları, devleti tehdit eden boyutları vardı. Tüm Anayasacıları, geçmişte tüm Anayasal kurumlarda görev yapmış olanları açıklamalar yapmaya, tüm akademisyenleri görüşlerini kamuoyuyla açıkça paylaşmaya, tüm hukukçuları, tüm toplumu bu meseleye gösterdikleri tepkiyi dillendirmeye davet ediyoruz"

-“Anayasa'yı ortadan kaldıranlara karşı gün, susma günü değildir. Tarih susanları da direnenleri de yazacaktır”

-"Tüm halkımızı bu darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz. Örgütümüzden, sivil toplumdan, meslek örgütlerinden gelecek her reaksiyonu sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye Barolar Birliği'nin yarınki olağanüstü toplantısını önemsiyoruz, girişimlerini destekliyoruz”

-“Ne tek adama, ne onun ittifak ortaklarına ne de Anayasa'ya darbeye cüret edenlere teslim olmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay kararının ardından; CHP TBMM Grubu’nu olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP TBMM Grubu, bu akşam 21.00’de basına kapalı olarak toplandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşık 2 saat süren ve basına kapalı yapılan grup toplantısının ardından şöyle konuştu:

xlq7ocrg3mkibe6dscytwvlz.jpg

7brv0qltw3864gsgnaobufxt.jpg

ek7vm3xmdeazol45jniIcb6y.jpg

2tonIl4bkuxsf9uevvhcnpta.jpg

fl7e3hqkys9zIxuirhw6acp5.jpg

I3rahdmrnwf4bj8lokpjmuha.jpg

urayuhxfd5jsgndb1m7bfeal.jpg

rio8cwnrfd2ubz91mmhpdgak.jpg

huf9gxkvu4xmpmfgrcslbnd6.jpg

geqsl2rkhasawuexxwyIhppz.jpg

yudpeb2th4dukgvyIlx9zos7.jpg

qpmrl914dayxnrdbznigq76a.jpg

c5mtx6csuwya4qgp0oyfebhj.jpg

lkloeqzavev7dtfhpu84xmu1.jpg

om3nzppzcgvah4ta5q7iovyb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.