CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100’de “Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum” Programına Katıldı (12 Aralık 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100’de “Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum” Programına Katıldı (12 Aralık 2023)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

-“Kaybedeni olmayan bir kurultay yaptığımızı düşünüyorum. Bu kurultayın sonucunda bir bütün olarak bütün CHP’liler kazandı. Hatta bu kurultayın Türkiye'ye de kazandıran bir kurultay olduğu iddiasındayız. Bunu önümüzdeki günler gösterecek.”

-“Baba ocağı; Atatürk'ün evidir, CHP’nin tüm üyelerinin evidir. CHP’ye üye olmayan herkese de kapısı açıktır. Buyursunlar gelsinler baba ocağında yerlerini alsınlar. Çünkü baba ocağının tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Hepimiz geliriz geçeriz, bu görevler olur biter ama tapunun sahibi değişmez.”

-“Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'un üstünde kupon arsa pazarlarken görmek isteyenler buyursunlar helikopterin sesini dinlesinler. Ankara'da da parsel parsel satanların tekrar dönme isteği var. O yüzden İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na oy vermek, İstanbul'un geleceğine sahip çıkmaktır. Ankara'da Mansur Yavaş'a oy vermek, Ankara'daki talanın karşısındaki bu dürüst yönetime sahip çıkmaktır.”

-“Benim örgüte bir taahhüdüm var. Memnuniyet anketlerine bakacağız. CHP’li belediye başkanları partisini yukarı çekiyorsa, partisinden ilerideyse, kendi seçildiğinden ilerideyse, yani halk memnunsa listelerde yer alacaklar. Değilse yer almayacaklar.”

-“Diyelim ki 10 tane aday adayı var, bu aday adaylarını ankete koyduk 7’si kazanamıyor 3’ü kazanıyor. Şu çizginin 7’si gerisinde 3’ü ilerisinde. O 3’ünden biri kadınsa o kadını atarız. 3’ü de kazanıyorsa kadını. Çünkü kadın belediye başkanı önemli bir şey ve çok az var. Her yerde, her partide önemli.”

-“Dijital Demokratik Katılım devrimini CHP olarak başlatıyoruz. Göreceksiniz peşimizden tüm partiler gelecek. Böyle bir etkileşimden kimse kendini mahrum bırakamaz. Ben meseleye böyle bakıyorum. Ve bir iddiam vardı, burada geçen yayında söylemiştim. Dedim ki, benim hedefim CHP’yi Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu haline getirmek. Bu hedefteyiz. Bu vizyonda bir ekibimiz var ve bu yolda ilerliyoruz.”

-“Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Çünkü depremden sonra ‘Hatay, Başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara biz uymak zorundayız’ dedim. Onu göreceğiz. Zaten eğer Hatay bir şey söylüyorsa, vatandaş bir şey söylüyorsa sen onunla inatlaşıyorsan onun bedelini sana sandıkta ödetir. Ama ben Hataylıların bu düşündüklerini merak ediyorum.”

-“CHP’nin PM’sinde, CHP’lilerin ağırlığı var, kimsenin ağırlığı yok. Ne benim ne Ekrem Bey'in ne bir başkasının.”

-“CHP’nin Genel Başkanlığı yapmış, benden önce bu işi yapmış 4 kişi var şu anda. 4 kişi, 5’incisi yok. O yüzden her bir tanesi bir hazine. Elbette danışırım, elbette sorarım. Bunu kompleks edenden lider olmaz esas. Lider dediğin doğrusunu yapmak için doğru yere danışandır. Her şeyi bilen, ben bilirim ben bilirim diyenden lider olmaz. Olsa olsa işte kötü diktatör örnekleri oluyor. Onlardan bir tanesi olur.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de "Az Önce Konuştum" canlı yayınında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.