CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Yargıtay'ın Kararına Karşı Anayasayı Savunmayı Israrla Sürdüreceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Yargıtay'ın Kararına Karşı Anayasayı Savunmayı Israrla Sürdüreceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu işbilmez hükümet, ülkemizi hukukun işlemediği, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi. Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz.” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili ikinci ihlal kararına da uyulmamasına karar verdi. Kararda, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci ihlal kararının "hukuki değeri olmadığına", bu gerekçeyle karara uyulmamasına hükmedildi.

Gezi davası hükümlüsü Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince ikinci kez verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun yerel mahkemece alınan karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti. Dosyaya ilişkin kararını açıklayan Yargıtay, bir kez daha AYM kararına uymama kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu işbilmez hükümet, ülkemizi hukukun işlemediği, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi. Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz. Yarın toplanacak Parti Meclisimizde konuyu özel gündem olarak ele alacak ve bundan sonraki mücadele hattımızı belirleyeceğiz."


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.